x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(10) "imobiliare"

COȘMARUL cumpărătorilor de apartamente aflați în mijlocul tranzacției

Cumpărătorii de apartamente care și-au depus dosarul la bancă pentru a obține un împrumut prin programul Prima Casă la finalul anului trecut și urmează să primească banii zilele acestea sunt forțați să renunțe la achiziție dacă se bazează doar pe banii de avans.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.01.2019, 7:10

Fluctuația cursului valutar din ultimele zile a creat o diferență de 6.000 de lei pentru locuințele tranzacționate la 60.000 de euro, scrie profit.ro. 

 

Un cumpărător care la finalul anului trecut și-a depus dosarul la bancă pentru a obține un împrumut maxim prin programul de creditare Prima Casă, adică circa 266.000 de lei, constată astăzi că trebuie să mai scoată din buzunar circa 6.000 de lei pentru a acoperi diferența creată de fluctuația cursului valutar în ultima perioadă sau să renunțe complet la achiziție. Dacă vânzătorul insistă să fie plătit în moneda europeană, cumpărătorul se vede nevoit să renunțe la banii pe care i-ar fi putut folosi pentru a mobila minimal o garsonieră.

 

Brokerul Gabriel Voicu, specializat pe vânzarea de apartamente noi, spune că, înainte de fluctuațiile cursului valutar, mulți dezvoltatorii erau dispuși, în momentul semnării pre-contractului, să stabilească o sumă în lei, asumându-și riscul valutar. Acum, numărul acestora este tot mai mic.

 

mai multe, pe profit.ro.