x


  • EUR
    4.7564
    USD
    4.2005
string(16) "instant-articles"

Coșmarul ”declarației unice”. Site-ul ANAF a picat, iar sute de oameni au format coadă la Fisc

″Declarația unică″⁣ online a ANAF este de fapt tot pe hârtie.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.07.2018, 0:14

 

Cu doar câteva zile înainte de expirarea termenului pentru depunerea formularului pe care trebuie să îl completeze cei cu venituri în afara salariilor, oamenii s-au trezit că site-ul ANAF nu funcționează ore întregi așa că trebuie să stea la cozi. Abia joi, Guvernul a luat decizia să prelungească termenul de depunere cu două săptămâni până pe 31 iulie.

 

Un tânăr este unul dintre sutele de cetăţeni care au stat la coada la un sediu ANAF din Capitală în ultimele zile. Cu hârtiile ţinute pe genunchi, pe pereţi sau pe geamurile de la maşini, la 30 de grade, oamenii – care nu mai încăpeau în clădirea fiscului – se chinuiau să completeze ″declarația unică″⁣.

 

Tânăr: Puteau fi depuse online, dar site-ul e picat, nu funcţionează, am venit aici, erau vreo 200 de persoane înaintea mea, ei săracii se chinuie…″

 

Site-ul ANAF a început să dea erori tocmai în ultimele zile rămase până la termenul limită de depunere anunţat iniţial – 16 iulie. Aşa că oamenii s-au învoit de la serviciu sau au venit din concediu ca să depună hârtiile, alfel riscă să primească o amendă de până la 500 de lei.

 

mai multe, pe Pro TV