x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(7) "politic"

COSTEL ALEXE a vorbit în premieră despre problemele pe care le are cu DNA! Nimic despre DEMISIE

Costel Alexe a avut o primă reacție după ce DNA l-a acuzat că a luat mită.

Autor: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 04.01.2021, 17:59

Costel Alexe, Consiliului Județean Iași, a respins azi într-un comunicat de presă acuzațiile procurorilor DNA, care susțin că ar fi luat mită 22 de tone de tablă în 2020 ca ministru al Mediului.

 

An tensionat pentru liberali. Începe lupta pentru putere și funcții în PNL

 

 

”Nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, a spus Alexe în comunicatul remis de PNL Iași.

În comunicat, Costel Alexe nu face nici o referire la o posibilă demisie de la șefia PNL Iași sau din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

 

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenţiei de la protestul din 10 august, va fi RETRAS

 

 

 

DNA a cerut astăzi Procurorului General să îl sesizeze pe președintele Iohannis pentru încuviințarea urmăririi penale a lui Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași. Procurorii DNA îl acuză pe Alexe, unul dintre cei mai influenți lideri PNL, că ar i-fi cerut direct managerului unui combinat siderurgic produse din tablă în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Produsele cerute de Alexe – 22 tone de tablă (cu valoare de circa 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa, potrivit procurorilor DNA.

Comunicatul integral al lui Costel Alexe:

„Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea.

Vreau să precizez următoarele:
Am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii.

Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare.”
Costel Alexe,
Președintele Organizației Județene a PNL Iași