Costul asigurării pentru neplată a datoriei Marii Britanii a scăzut, iar preţurile obligaţiunilor guvernamentale au crescut, după ce Rishi Sunak a câştigat cursa pentru funcţia de premier

CDS-urile pe cinci ani pentru datoria guvernamentală din Regatul Unit au scăzut luni la 0,3%, de la nivelul de 0,35% de la închiderea de vineri.

Acesta este cel mai scăzut al CDS-urilor după 23 septembrie, când prim-ministrul în exerciţiu Liz Truss şi ministrul ei de Finanţe de atunci Kwasi Kwarteng au prezentat un plan fiscal care conţinea reducerea unor impozite de miliarde de lire sterline, fără să ofere sursele de finanţare.

Sunak, care a ocupat funcţia de ministru de Finanţe sub conducerea lui Boris Johnson, a declarat luni că Marea Britanie se confruntă cu dificultăţi economice serioase şi are nevoie de stabilitate şi unitate.

Costurile de asigurare a datoriilor pentru unele dintre cele mai mari bănci din Marea Britanie au scăzut, de asemenea.

CDS-ul pe cinci ani pentru HSBC a scăzut la un minim al ultimei săptămâni, la 1,30%, de la 1,31% vineri, în timp ce pentru Barclays au coborât de la 1,47%  la 1,40% şi pentru Natwest group  de la 1,34% la 1,27%.

Preţurile obligaţiunilor au crescut puternic ca urmare a victoriei lui Sunak, chiar dacă pe parcursul tranzacţiilor avansul a încetinit, iar randamentul, care evoluează în sens invers preţurilor, a scăzut cu circa 0,3 puncte procentuale.

Indicele bursier FTSE 100 a avansat cu 0,64%

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri