AcasăEconomieCovid-19 - Londra va asigura festivalurilor până la 880 de milioane de...

Covid-19 – Londra va asigura festivalurilor până la 880 de milioane de euro în caz de anulare

În acest program, statul va juca rolul de „asigurator”, adică al celui care va interveni „oferind o garanţie pentru a se asigura că asigurătorii pot oferi produsele de care au nevoie companiile din industria evenimentelor”, precizează Ministerul, scrie Le Figaro.  

Noul val epidemic care a lovit Marea Britanie la începutul verii a determinat anumiţi organizatori să renunţe anul acesta la festivalurile lor. 

„Avem printre cele mai bune evenimente din lume aici în Marea Britanie, de la festivaluri de renume mondial, până la târguri locale”, a declarat Ministrul Finanţelor, Rishi Sunak, subliniind că odată cu acest program, concertele se vor putea organiza cu „încredere”. 

Sectorul reprezintă mai mult de 70 de miliarde de lire sterline pe an pentru economia britanică şi peste 700.000 de locuri de muncă, cu mici întreprinderi şi liber profesionişti. 

Grav afectat, sectorul muzical şi al festivalurilor a salutat acest anunţ, care potrivit lui Jamie Njoku-Goodwin, director general al UK Music, este o „veste excelentă”. 

 

 

Ultimele Articole