AcasăEconomieCredit Suisse respinge o cerere a omului de afaceri rus Vitali Malkin...

Credit Suisse respinge o cerere a omului de afaceri rus Vitali Malkin pentru plata a 500 de milioane de franci, fraudat de un fost consilier al băncii

Publicaţia SonntagsZeitung a scris că Malkin a solicitat băncii bani în urma condamnării lui Patrice Lescaudron.

În 2018, un tribunal de la Geneva l-a condamnat pe Lescaudron la cinci ani de închisoare pentru abuz de încrederea clienţilor şi punerea în aplicare a unei scheme frauduloase care i-a adus zeci de milioane de franci.

Răspunzând la articolul publicat duminică de ziar, Credit Suisse a declarat într-un comunicat: ”Credit Suisse a fost recunoscută drept partea vătămată de către toate autorităţile penale sesizate în această problemă. Procedurile penale împotriva fostului responsabil de relaţii cu clienţii a stabilit că fostul client nu a suferit niciun prejudiciu ca urmare a activităţilor infracţionale ale acestuia. Credit Suisse respinge toate acuzaţiile clientului”, a spus banca.

Malkin nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Un tribunal din Bermuda a hotărât în ​​martie că fostului prim-ministru georgian Bidzina Ivanishvili şi familiei acestuia li se datorează daune ”de peste 500 de milioane de dolari” de la filiala locală de asigurări de viaţă a Credit Suisse, din cauza fraudei comise de Lescaudron.

Banca a declarat că intenţionează să facă apel la verdict.

Judecătoarea Alexandra Banna a declarat la condamnarea lui Lescaudron din 2018 că acesta este vinovat de fraudă gravă şi fals în manipularea foştilor clienţi, între care Ivanişvili şi Malkin, ”pe o perioadă foarte lungă, de opt ani”.

Lescaudron a recunoscut în instanţă că a falsificat tranzacţii şi că a ascuns pierderile tot mai mari.

 

Ultimele Articole