Credit Suisse se pregăteşte să vândă active, pentru a acoperi un deficit de capital de 4,5 miliarde de franci elveţieni

Activele care sunt luate în considerare pentru vânzare includ o participaţie la SIX Group, care conduce Bursa de Valori din Zurich, o participaţie de 8,6% la compania de tehnologie  Allfunds, cu sediul la Madrid, două bănci elveţiene specializate, Pfandbriefbank şi Bank-Now, şi Swisscard, o companie mixtă deţinută împreună cu American Express, a adăugat ziarul.

”Vom informa cu privire la progresul evaluăriinoastre cuprinzătoare a strategiei atunci când vom anunţa rezultatele financiare pentru trimestru, trei”, a transmis Credit Suisse pentru Reuters, într-un comunicat trimis prin e-mail.

Luna trecută, FT a relatat că banca a elaborat planuri de împărţire a băncii de investiţii în trei, încercând să lase în urmă trei ani de scandaluri necruţătoare.

Credit Suisse  a pierdut peste 5 miliarde de dolari din prăbuşirea firmei de investiţii Archegos, anul trecut, când a fost nevoită, de asemenea, să suspende fondurile clienţilor legate de firma de finanţare Greensill Capital, care s-a prăbuşit.

Banca încearcă, de asemenea, să vândă renumitul hotel Savoy, situat pe Paradeplatz, în centrul districtului financiar din Zurich.

Hotelul ar putea valora 400 de milioane de franci elveţieni, după cum a scris blogul financiar Inside Paradeplatz, la începutul acestei luni.

Credit Suisse are în vedere eliminarea a aproximativ 5.000 de locuri de muncă în cadrul grupului, ca parte a unor eforturi de reducere a costurilor, a declarat, în septembrie, o sursă cu cunoştinţe directe despre acest subiect.

Banca urmează să-şi prezinte noua strategie de afaceri pe 27 octombrie, când va anunţa rezultatele trimestrului trei.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri