AcasăExterneCrema armatei ruse a cedat în fața ofensivelor ucrainene. Ce unități de...

Crema armatei ruse a cedat în fața ofensivelor ucrainene. Ce unități de elită avea Vladimir Putin în Lyman și nordul regiunii Herson

În ultimele 48 de ore, forțele ucrainene au continuat să obțină câștiguri substanțiale în jurul orașului Lyman și în regiunea Herson, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea publicată marți dimineață.

Surse ucrainene și rusești au raportat că trupele ucrainene au făcut progrese semnificative în nordul regiunii Herson între 2 și 3 octombrie.

Imagini geolocalizate confirmă afirmațiile din surse rusești potrivit cărora trupele ucrainene continuă să avanseze la est de Lyman și este posibil să fi străpuns granița regiunii Lugansk în direcția Kreminna.

Grupările rusești din nordul regiunii Herson și de pe frontul Lyman erau formate în mare parte din unități care au fost considerate printre cele mai bune forțe de luptă convenționale ale Rusiei înainte de război.

Crema armatei ruse, pusă pe fugă din Lyman

Elemente ale Diviziei 144 de infanterie motorizată a Armatei 20 de arme combinate s-ar fi retras din Lyman pe poziții din ariergardă în apropiere de Kreminna înainte de 2 octombrie.

Surse rusești au raportat anterior că elemente ale Forțelor Aeropurtate Ruse (VDV), în special Divizia 76 de Asalt Aerian a Gărzii, sunt active în regiunea Herson.

Atât Divizia 144-a de infanterie motorizată, cât și Divizia 76-a de Asalt Aerian a Gărzilor au fost lăudate anterior ca fiind unele dintre cele mai de elită forțe ale Rusiei, iar aparentele lor eșecuri de a menține teritoriul împotriva unor acțiuni majore de contraofensivă ucrainene sunt în concordanță cu evaluarea anterioară a ISW, conform căreia chiar și trupele militare rusești de elită devin din ce în ce mai degradate pe măsură ce războiul continuă.

Acest fenomen a fost vizibil și în colapsul de acum câteva săptămâni a Diviziei a 4-a de tancuri a Armatei 1 de tancuri a Gărzii, în contraofensiva ucraineană din Harkov.

Moscova l-a demis pe comandantul Districtului Militar de Vest al armatei, Alexander Juravliov, a relatat luni publicaţia RBC. Districtul militar vestic este unul dintre cele cinci care alcătuiesc forțele armate ale Rusiei. Demiterea lui Juravliov vine după pierderile dramatice suferite de Rusia în nord-estul Ucrainei luna trecută și după recucerirea de către Ucraina, sâmbătă, a orașului Lyman, pe care Rusia îl folosea ca un important centru logistic în regiunea Donețk.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.