Cresc intenţiile de angajare la nivel global

0
Cresc intenţiile de angajare la nivel global

Cei mai optimişti în ceea ce priveşte intenţiile de angajare sunt cei din India, Brazilia, Singapore, Taiwan, Costa Rica, Australia şi Peru. În schimb, cele mai slabe previziuni în ceea ce priveşte activitatea de angajare sunt în Irlanda, România şi Spania.

“În ultimul trimestru angajatori din doar trei ţări europene au raportat o activitate pozitivă de angajare şi, cu toate că încă nu am ajuns la un punct de inflexiune, astăzi sunt opt ţări care indică o tendinţă pozitivă. Europa, cel mai probabil va beneficia de îmbunătăţiri progresive până când cererile consumatorilor vor deveni mai solide”, spune Jeffrey A. Joerres, preşedinte şi CEO al Manpower Inc. Activitatea de recrutare este, în cea mai mare parte, pozitivă în regiunile Asia Pacific şi America, însă previziunile angajatorilor din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) sunt variate.

Pe piaţa locală, studiul indică faptul că piaţa forţei de muncă va rămâne oarecum stabilă, aproape 60% dintre angajatori nu vor opera schimbări în ceea ce priveşte forţa de muncă în primul trimestru al anului viitor.

Mai mult, studiul arată că 15% dintre firme pregătesc angajări în prima parte a lui 2010. Estimările privind o relansare a activităţii de anagajare sunt pozitive şi în rândul companiilor de recrutare.

Reprezentanţii firmelor de recrutare se arată optimişti cu privire la evoluţia pieţei de profil în 2010, majoritatea companiilor se aşteaptă la un avans de până la 15% a pieţei şi mizează pe o creştere a solicitărilor pentru serviciile de recrutare în a doua jumătate a anului viitor.

Firmele de recrutare se vor orienta şi în 2010 pe serviciile evaluare şi dezvoltare, consultanţă şi muncă temporară, arii de business mai puţin afecate de criză.