x


  • EUR
    4.8316
    USD
    4.0780
string(16) "instant-articles"

CRIMELE de la SĂPOCA: Scene de luptă între polițiști și făptaș

Criminalul de la Săpoca a fost prins în timp ce voia să fugă din spital.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Adevarul | Publicat: 18.08.2019, 10:04

Pacientul de la Spitalul de psihiatrie Săpoca, ce a omorât patru pacienţi şi i-a rănit grav pe alţii după ce i-a lovit cu un stativ de perfuzie, a fost prins de poliţişti în timp ce încerca să fugă din spital.

 

Curtea spitalului de la Săpoca este înţesată, duminică dimineaţa, de zeci de poliţişti şi jandarmi, care sunt coordonaţi de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Aceştia se află la faţa locului după ce un pacient a intrat în două saloane, în cursul nopţii, şi a atacat alţi pacienţi cu un stativ de perfuzie. Patru persoane au decedat, până în acest moment, iar alte nouă sunt rănite, dintre care două în comă. Potrivit IPJ Buzău, atacul a avut loc în jurul orei 3. „În această dimineaţă, în jurul orei 03.30, un echipaj de poliţie, care se deplasase la o unitate medicală, în vederea internării unui buzoian, a imobilizat un bărbat ce se manifesta violent în curtea spitalului. De asemenea, cadrele medicale au sesizat faptul că bărbatul respectiv a rănit mai mulţi pacienţi internaţi în spital”, a transmis, duminică dimineaţă, IPJ Buzău.

 

Poliţiştii veniseră la Săpoca pentru a interna un scandalagiu. Autorul atacului soldat cu patru morţi şi nouă răniţi a fost prins de poliţişti când încerca să fugă din spital. Bărbatul s-a luptat cu poliţiştii care l-au reţinut. Din informaţiile de până acum, bărbatul a început prin a-şi agresa colegii de salon, trei dintre aceştia murind. Ulterior, bărbatul a intrat într-un alt salon, un salon de femei, şi a atacat pacientele care se aflau acolo. Suspectul are 38 de ani şi a fost internat voluntar cu sevraj etilic. El nu era cunoscut cu anterior cu vreun cazier judiciar sau probleme psihiatrice.