CRISTI PUIU, explicații la câteva zile după declanșarea SCANDALULUI: ”Opriți-vă cu frica, frica, frica!”

0
23
CRISTI PUIU, explicații la câteva zile după declanșarea SCANDALULUI: ”Opriți-vă cu frica, frica, frica!”

Regizorul Cristi Puiu a explicat, marti seara, in emisiunea Marius Tuca Show, reactia de la TIFF, care a starnit controverse.

 

Cristi Puiu sustine ca nu intentiona sa tina un asemenea discurs transant, la TIFF, chiar la proiectia noului sau film “Malmkrog”. “Eram foarte suparat cand am inceput sa vorbesc la Cluj, ne-au tinut jumatate de ora pana sa intram. Au fost mai multi factori: masca, frigul, tantarii. Am cerut sa vorbesc fara masca, ne-am nascut fara masca. Aceste masuri sunt tranzitorii (…) Stiti ce ma deranjeaza la toata povestea asta? Frica din ochii omului!”, a declarat Cristi Puiu in emisiunea Marius Tuca Show.

 

“Cred ca dictatura este un lucru mult mai periculos decat pandemia (…) Sa coboare de pe cal si sa vorbeasca cu poporul. Sa nu-i mai trateze pe oameni ca pe niste vite. Opriti-va cu frica, frica, frica!”. Ma gandesc la fetele mele si nu am solutie. Conceptul de afara a disparut. (…) Cred ca lucrurile se vor rostogoli progresiv pana in fundul Iadului”, a mai declarat regizorul Cristi Puiu, potrivit libertatea.ro.

 

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiectia in avanpremiera nationala a celui mai nou film al sau, ca este “inuman” ca spectatorii sa priveasca un film de 200 de minute purtand masca de protectie pe fata.

 

“Am muncit foarte mult la acest film, fara masca. Am avut noroc. Uitati, stau, pastrez distantarea sociala, toate normele sunt aici. Ce o sa vedeti aici pe ecran probabil ca este inca o copie de lucru, dar nu filmul ca atare, ci subtitrarea, deci s-ar putea sa existe inca doua-trei greseli. N-am apucat sa corectam, pentru ca nu ne-am gandit ca o sa lansam vreodata acest film din pricina acestei pandemii mondiale. Filmul a iesit in Franta, in sali de cinema, fara distantare sociala si fara masca, in interior, cum ar veni treaba. Si asta este motivul pentru care eu nu particip la aceasta poveste”, a explicat Puiu.