AcasăActualitateJustitieCristian Cioacă ar putea fi eliberat. Cât mai are de stat în...

Cristian Cioacă ar putea fi eliberat. Cât mai are de stat în închisoare asasinul Elodiei Ghinescu

Cristian Cioacă, fostul polițist care și-a ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu, a depus la Judecătoria Piteşti o cerere pentru a fi eliberat condiţionat, după ce a executat efectiv peste jumătate din pedeapsă. El a fost condamnat, în 2014, la 15 ani și 8 luni de închisoare, pentru crimă.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, pe 11 ianuarie o comisie de la Penitenciarul Mioveni, locul unde este încarcerat Cristian Cioacă, i-a respins cererea de eliberare condiţionată

Totuși, Cristian Cioacă a contestat decizia comisiei la Judecătoria Piteşti, primul termen fiind stabilit pentru luni.

Cristian Cioacă a primit 15 ani și 8 luni pentru uciderea soției sale

Pe 19 iunie 2014, Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat definitiv pe Cristian Cioacă la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, în dosarul în care a fost judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Iniţial, la instanţa de fond, el primise o condamnare de 22 de ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care poliţistul Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia.

Ce s-a întâmplat în noaptea crimei

Anchetatorii susţin că în noaptea săvârşirii crimei, copilul minor al cuplului se afla în apartamentul în care locuiau cei doi soţi.

„În zilele următoare, inculpatul a derulat o serie de activităţi menite a-i asigura evitarea tragerii la răspundere penală.

Astfel, într-o primă fază, acesta a adunat în saci din polietilenă toate obiectele vizibil sau potenţial purtătoare de urme de sânge, produse cu ocazia agresiunii ori a depesării sau transportării cadavrului în vederea ascunderii acestuia şi le-a aruncat într-o râpă situată la 4,6 km de Poiana Braşov pe direcţia Râşnov, unde au fost găsite în data de 8.10.2007.
Întrucât operaţiunile de spălare a urmelor de sânge de pe suprafaţa peretelui comun dintre dormitorul matrimonial şi baia aferentă nu erau satisfăcătoare (din perspectiva cercetării la faţa locului care avea să se desfăşoare în perioada următoare în apartament), inculpatul a acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sânge cu un strat suplimentar de glet şi unul de vopsea lavabilă.

„O operaţiune amplă de manipulare a persoanelor din anturajul său şi al soţiei sale”

Totodată, a instalat o nouă perdea de duş în baia aferentă dormitorului”, spuneau procurorii.

Parchetul mai susţine că, ulterior datei de 2 septembrie 2007, Cristian Cioacă a desfăşurat o „operaţiune amplă de manipulare a persoanelor din anturajul său şi al soţiei sale, prezentând tuturor celor cu care intra în contact dovezile găsite la acea dată de un martor pe calculatorul familiei Cioacă-Ghinescu, referitoare la relaţia extraconjugală a victimei şi vacanţa pe care şi-a petrecut-o împreună cu o altă persoană în Dubai”.

În opinia procurorilor, scopul acestui demers era asigurarea unui curent de opinie nefavorabil victimei, care ar fi justificat ipoteza unei plecări voluntare de la domiciliu şi deturnarea atenţiei de la aspectul esenţial, respectiv varianta uciderii acesteia de către poliţist.

După ce a făcut toate aceste demersuri, în 5 septembrie 2007 Cristian Cioacă a anunţat oficial dispariţia soţiei sale.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.