AcasăEconomieCristian Ghinea, răspuns pentru Marcel Ciolacu: PNRR l-am publicat noi, complet, pe...

Cristian Ghinea, răspuns pentru Marcel Ciolacu: PNRR l-am publicat noi, complet, pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Am fost singurul Guvern care a publicat toate anexele

„Uite la Ciolacu. Ditamai şeful de Parlament a ameninţat azi pe hol că îmi arată el mie că am secretizat PNRR, face Comisie de anchetă. (…) PNRR l-am publicat noi, complet, singurul guvern care a publicat toate anexele. Înainte de a fi gata, am mers de 3 (trei) ori în Parlament. Am invitat pesediştii la minister să îl consulte. Ei nu au făcut asta cu celelalte programe de fonduri europene, cu nici unul dintre ele. TOT PNRR se găseşte încă pe site-ul ministerului: aici. Aşa se şi numeşte fişierul şi linkul, PNRR Complet: . Complet, bă, Marcele”, a scris Cristian Ghinea, pe Facebook. 

 

Coordonatorul Departamentului de politici publice din USR a adăugat că „marea dovadă a lui Ciolacu sunt câteva notiţe scrise parţial de mine parţial de un secretar de stat unde stabileam cine are acces la comentariile Comisiei Europene”.

 

„Comisia nu publică comentariile trimise oficial. După ce s-au scurs prin presă, cei de la Comisie au spus că nu ne mai trimit comentarii scrise. Ceea se îngreuna enorm procesul rapid de negocieri. Am anunţat de atunci, am zis-o eu în interviuri, că vom stabili circuitul hârtiilor astfel încât negocierile să meargă rapid: miniştri, secretari de stat, echipa PNRR din MIPE. Deci, marea dovadă a lui Marcel că PNRR e secret nu se referă la PNRR, care e public tot, ci la comentariile Comisiei”, a mai spus Ghinea. 

 

Acesta a mai precizat că, în cazul în care ministrul Marcel Boloş porneşte de la premisa că tot ce primeşte de la Comisia Europeană este public, atunci va face cerere, miercuri, pe legea 544 pentru a primit întreaga corespondenţă primită de la CE pe Programele Operaţionale.

 

„Boloş scurmă prin gunoaie la minister, disperat să îl ţină Ciolacu ministru la rotativă şi produce «dovezi». Dar hai să ne punem la minţile lor odihnite. Vreau să râdem puţin de cei doi Marcei – Boloş şi Ciolacu. Dacă filosofia lui Boloş este că tot ce primeşte de la Comisie e public, mâine voi face o cerere de acces pe legea 544 pentru a primi toată corespondenţa primită de la Comisie pe Programele Operaţionale. Potrivit indignării celor doi Marcei, ar trebui să fie publică. Dacă nu mi-o dă, va trebui să explice de ce nu e publică, publicului şi în faţa judecătorilor”, a conchis Cristian Ghinea.

Marcel Ciolacu a anunţat că va cere Guvernului să desecretizeze absolut toate documentele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Liderul PSD a adăugat că va discuta şi cu liderii grupurilor parlamentare, deoarece consideră că este oportună înfiinţarea unei comisii de anchetă astfel încât toată lumea să ştie ce conţine PNRR. El a mai subliniat  că niciun stat european nu a secretizat PNRR.

Ultimele Articole