Critici fără precedent la adresa lui Sorin Cîmpeanu: Își bate joc de sistemul de învățământ din România

„Este pentru prima dată când un ministru al Educației uită că există autorități locale, ca parte a procesului de educație la nivel local”, a declarat Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor, într-o intervenție la Digi24. O oră mai târziu, în momentul în care jurnaliștii i-au solicitat un punct de vedere, Sorin Cîmpeanu a evitat să dea un răspuns direct.

„Sunt supărat că își bate joc de sistemul de învățământ din România, cum n-a făcut-o niciun alt ministru”, a spus președintele Asociației Comunelor din România.

Emil Drăghici a punctat că „nu poți să ai proces de învățământ sănătos fără cooperare, colaborare, ceea ce, poate nu știți, vă spun acum, sunt numiți directori în școli, iar primarii habar nu au, nu primesc nici măcar o hârtie: „el este director”. Se poate așa ceva?”.

Redăm declarațiile președintelui Asociației Comunelor:

Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor: Avem și un ministru care, dați-mi voie să vă spun, s-a îndepărtat complet de ceea ce înseamnă educație primară. (…)

Moderatoare: În documentul pe care l-ați trimis premierului vorbiți, și cităm acum, despre „aroganța unui ministru care se situează la un nivel execrabil comunicare, deși misiunea sa este sa administreze ceea ce tuturor ne trebuie și ține de cei 6-7 ani de-acasă”. La cine vă referiți exact?

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri