Criza face prima victimă în rândul caselor de brokeraj

0
Criza face prima victimă în rândul caselor de brokeraj

Cererea de retragere de pe piaţă a fost transmisă CNVM la sfârşitul anului trecut.

Consiliul de administraţie al firmei trebuie să convoace acţionarii în termen de 30 de zile pentru schimbarea obiectului de activitate a societăţii sau lichidarea acesteia, conform deciziei CNVM. În maxim 5 zile de la data înregistrării la Oficiul Registrului Comerţului, conducerea Global Valori Mobiliare trebuie să anunţe CNVM cu privire la acestea. Notificarea trebuie făcută în termen de maxim 90 de zile de la retragerea autorizaţiei de funcţionare.

"Societatea de servicii de investiţii financiare Global Valori Mobiliare are obligaţia depunerii fondurilor băneşti aferente clienţilor societăţii care nu au putut fi contactaţi, într-un cont deschis la o instituţie de credit autorizată de BNR, în favoarea acestora", menţionează decizia CNVM.

Societatea are obligaţia de a păstra pentru o perioadă de cel puţin 5 ani, toate evidenţele şi înregistrările referitoare la serviciile şi activităţile de investiţii, precum şi serviciile conexe prestate.

Anul trecut, fima de brokeraj a intermediat tranzacţii în valoare de 3,7 milioane de lei, ocupând locul 73 în topul brokerilor.

Criza prin care trece piaţa de capital de mai bine de un an a lovit puternic în veniturile caselor de brokeraj, după ce interesul pentru Bursă a scăzut dramatic. Încă de anul trecut, brokerii de la BVB, care sunt principalii acţionari ai Bursei, au început să scoată la vânzare deţinerile pe care le au în cadul Bursei, în incercarea de a face faţă celei mai proaste perioade pentru bursa din istoria sa recentă.

Compania de brokeraj Global Valori Mobiliare a scos la vânzare la începutul acestui an întreaga participaţie pe care o deţine în cadrul Bursei de Valori Bucureşti. Firma de brokeraj deţine 113.665 de actiuni BVB, reprezentand 1,48% din capitalul companiei. Valoarea pachetului pe care Global intenţionează să îl vândă ajunge la 0,712 milioane de euro.

Grecii de la Global Yatrim Holding deţin 99% din companie.