x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Criză în Venezuela. Maduro amenință cu un război civil

Şeful statului venezuelean Nicolas Maduro a respins duminică seara ultimatumul mai multor ţări europene în vederea organizării unor noi alegeri prezidenţiale, iar state membre UE au promis să-l recunoască în acest caz pe opozantul Juan Guaido preşedinte încă de luni, relatează AFP, citat de News.ro.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 04.02.2019, 9:05

Într-un interviu acordat postului de televiziune spaniol La Sexta, Maduro a declarat că el nu va da dovadă de ”laşitate în faţa presiunilor” celor care-i cer să plece de la putere.

 

Maduro a declarat că nu exclude varianta declanșării unui război civil, în condițiile în care presiunile externe asupra sa, pentru a se retrage de la putere, sunt tot mai mari.

 

Întrebat dacă această criză din Venezuela ar putea avea drept consecință izbucnirea unui război civil, Nicolas Maduro a declarat că „nimeni nu poate răspunde cu certitudine la această întrebare. Totul depinde de agresivitatea și nebunia de care vor da dovadă Imperiul din nord (N.R SUA) și aliații săi din vest. Cerem ca nimeni să nu intervină în treburile noastre interne și ne pregătim să ne apărăm țara”.

 

Maduro a răspuns și afirmațiilor lui Donald Trump, care a spus că nu exclude o intervenție militară a SUA în Venezuela. Maduro l-a amenințat pe președintele american că riscă să repete ce s-a întâmplat în războiul din Vietnam.

 

mai multe, pe digi24