x


 • EUR
  4.5841
  USD
  3.9032
 • 20° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  50%
  Presiune

  34203 hPa
string(7) "markets"

Criza refugiaţilor: Europenii au început să cumpere din nou aur. “Dobânzile sunt negative, oamenii sunt îngrijoraţi pentru viitor”

Europenii, care se luptă cu o criză a refugiaţilor şi cu rate negative la dobânzi, au început să cumpere aur ca o investiţie sigură, conform unei companii de cercetare din Austria, care se aşteaptă ca cererea pentru metalul preţios să rămână puternică de-a lungul anului.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Capital.ro | Publicat: 03.04.2016, 7:59 | Actualizat: 03.04.2016, 7:59

“Dobânzile sunt negative, iar în acest moment oamenii nu văd niciun beneficiu din a-şi ţine banii oriunde, dar în acelaşi timp sunt îngrijoraţi pentru viitor”. Vor să investească, dar vor să îşi ştie banii în siguranţă”, a spus Andrea Lang, director în cadrul firmei Austrian Mint, citat de Bloomberg, potrivit Mediafax.

 

Preţul aurului a crescut cu 16% în primul trimestru, având cea mai bună performanţă din ultimii 30 de ani, în mijlocul unei perioade agitate şi de incertitudine economică.

 

Europa se confruntă cu un aflux masiv de imigranţă din Orientul Mijlociu, peste un milion de oameni intrând în Germania numai anul trecut, cel mai mult de la Al Doilea Război Mondial încoace.