AcasăEconomieCseke Attila: Am autorizat prima plată pentru un proiect finanţat prin PNRR/...

Cseke Attila: Am autorizat prima plată pentru un proiect finanţat prin PNRR/ Proiectul vizează reabilitarea şi eficientizarea termică a clădirii Primăriei Fălticeni

Potrivit Ministerului Dezvoltării, proiectul vizează reabilitarea şi eficientizarea termică a clădirii Primăriei din municipiul Fălticeni (judeţul Suceava), iar contractul de finanţare a făcut parte dintre primele 7 contracte din România finanţate din Planul National de Redresare şi Rezilienţă, încheiate între autorităţi publice locale şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru renovarea integrată a clădirilor, în 7 iunie.

“Felicit autorităţile din Fălticeni pentru promptitudinea, implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă. Iată că primăria din acest municipiu este prima clădire care intră în procesul de renovare cu finanţare din PNRR şi sper ca şi celelalte instituţii care au deja contractele semnate să se apuce de treabă cât mai repede!”, a declarat Cseke Attila.

Prin Componenta C5, România beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetică, asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a 4.333 blocuri de locuinţe şi clădiri publice. Ministerul asigură şi o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, în vederea accesării integrale de către România a finanţării europene.

Ultimele Articole