AcasăEconomieCseke Attila: De luni, 5 decembrie, pot fi accesate 247,5 milioane de...

Cseke Attila: De luni, 5 decembrie, pot fi accesate 247,5 milioane de euro din PNRR pentru traseele cicloturistice

”Bugetul total alocat acestei componente este de 247,5 milioane de euro pentru amenajarea a 3.000 km trasee cicloturistice, în vederea creşterii accesibilităţii zonelor turistice. În acest scop, traseele vor fi amenajate pe digurile de protecţie la inundaţie ale cursurilor de apă, în zonele protejate şi pe drumurile publice cu trafic redus, valorificând în mod durabil elementele de patrimoniu şi peisaj natural şi cultural”, a transmis, marţi seară, MInisterul Dezvoltării, într-un comunicat de presă.  

Potrivit ministrului Cseke Attila, traseele de cicloturism vor permite României să participe şi să contribuie la reconfigurarea reţelei europene de trasee EuroVelo şi a diverselor trasee cicloturistice internaţionale.  

”Astfel, se va dezvolta ecoturismul şi se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a subliniat ministrul Cseke Attila. 

 Proiectele pot fi depuse în parteneriat sau în mod individual de către Ministerul Mediului, pentru digurile administrate de ANAR. 

Astfel, pentru proiectele depuse în parteneriat, sunt eligibile traseele care traversează minimum 3 judeţe, sunt continue pe o lungime de minimum 150 km (axă principală), de la axa principală propusă putându-se realiza conexiuni secundare către obiectivele turistice-culturale pe o rază de maximum 10 km. 

 Pentru proiectele depuse individual de către MMAP pentru digurile de protecţie, sunt eligibile traseele care sunt continue pe o lungime de minimum 10 km şi traversează teritoriul a cel puţin două UAT-uri din categoria comune, oraşe sau/şi municipii. 

Principalii beneficiari ai acestei investiţii sunt unităţile administrativ-teritoriale şi autorităţi ale administraţiei publice centrale, respectiv structuri deconcentrate ale acestora. 

 MDLPA pune la dispoziţia potenţialilor beneficiari, începând de marţi, pentru familiarizare, aplicaţia electronică , iar depunerea proiectelor se va putea face începând cu data de 5 decembrie 2022, ora 9:00, până pe 11 decembrie 2022, ora 23:59. 

  

 

 

 

Ultimele Articole