AcasăEconomieCseke Attila: Execuţia bugetară a Ministerului Dezvoltării este de 84%, majoritatea fondurilor...

Cseke Attila: Execuţia bugetară a Ministerului Dezvoltării este de 84%, majoritatea fondurilor sunt destinate comunităţilor locale

Acesta a amintit că la începutul anului, bugetul ministerului era de 7,38 miliarde de lei, din care MDLPA a avut la dispoziţie, pentru primul semestru, 5,62 şi a efectuat plăţi în valoare de 4,70 miliarde de lei, reprezentând 84% din bugetul alocat primului semestru, respectiv 64% din bugetul anual aprobat. În ceea ce priveşte execuţia bugetară anuală la zi, raportat la limitele bugetare anuale aprobate, procentul este de 73%  (5,40 miliarde din 7,38), arată un comunicat de presă de vineri  al Ministerului Dezvoltării. 

Un procent de 75%, din suma de 7,38 miliarde este destinată proiectelor comunităţilor locale şi vizează unităţile administrativ-teritoriale, a subliniat Cseke Attila. ”Prin instrumentele de finanţare naţională şi europeană de care dispune Ministerul Dezvoltării, am finanţat proiectele comunităţilor din România”, a spus ministrul dezvoltării.

Totodată, „execuţia bugetară la zi a Programului Naţional de Dezvoltare Locală este de 100%, iar la încheierea primului semestru a fost de 90%. Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin CNI, are, de asemenea, o execuţie bugetară de 100% pe primul semestru al anului”, mai indică sursa citată.

„La capitolul transferuri între unităţi ale administraţiei publice, execuţia bugetară pe primul semestru este de 91%, iar, la titlul de Proiecte cu Finanţare din Fonduri Externe Nerambursabile Aferente Cadrului Financiar 2014-2020, execuţia bugetară pe primul semestru este de 58%”, a conchis ministrul Cseke Attila. 

Ultimele Articole