Cseke Attila: La rectificarea bugetară vom cere sume importante pentru programele de investiţii

0
33
Cseke Attila: La rectificarea bugetară vom cere sume importante pentru programele de investiţii

Cseke Attila a fost întrebat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, dacă a fost încheiată evaluarea pentru rectificarea bugetară şi care ar fi fondurile de care ar avea nevoie. 

 

“Suntem în analiza bugetului. Pot să vă spun că Ministerul Dezvoltării are o execuţie bugetară de 68% la zi, ceea ce înseamnă că în mod categoric, la rectificarea bugetară, vom cere sume importante pentru programele de investiţii pe care le derulează Ministerul Dezvoltării. Aceste discuţii vor avea loc cu Ministerul de Finanţe şi sunt sigur că vom găsi cele mai bune soluţii ca aceste programe de investiţii să continue cu finanţare importantă”, a transmis ministrul Dezvoltării.

 

Întrebat care sunt aceste programe de investiţii, Cseke Attila a răspuns: “Vorbim aici în primul rând de PNDL, în care vom face plăţi şi în această săptămână şi săptămâna viitoare vom face plăţi, deci programul PNDL nu s-a oprit, primim facturi în continuare de la unităţi administrativ-teritoriale şi din moment ce în rectificare vom avea o sumă importantă, vom continua plăţile din PNDL. De asemenea, pe Compania Naţională de investiţii avem o execuţie bugetară de aproape 70% şi din analiza noastră vom solicita suplimentări de credite bugetare acolo”.