CTP rărbufnit! Ce spune despre autosuspendarea lui Costel Alexe: O bătaie de joc!

0

CTP consideră o adevărată ”bătaie de joc” autosuspendarea lui Costel Alexe și a lui Mihai Chirică după ce au fost puși sub acuzare de DNA.

Mai exact, gazetarul susține că funcțiile nu sunt deloc importante, iar PNL trebuie să ia măsuri până nu este prea târziu.

„Aceștia doi, PNL-iștii de la Iași, sunt două ocne politice cu un blazon impresionant care au fost achiziționați în primul rând de către domnul Orban, care, cu politicile sale cinice, așa consideră domnul Orban că este realpolitik, a considerat că face bine PNL-ului să îi aducă pe acești inși și, mai ales, să ocupe niște funcții, deci domnul Alexe, ministru al mediului, reprezentând PNL și domnul Chirica, mutat de la PSD, primar al Iașiului.

Acum, domnul Alexe este președintele Consiliului Județean. Cele două ocne ce au făcut după ce a ieșit președintele Iohannis să spună că, totuși, trebuie luate măsuri de PNL, a transmis acest mesaj, au anunțat în cel mai pur stil PSD-ist că se autsuspendă din funcțiile de la partid. Întrebare. Ce treabă avem noi, cetățenii, cu partidul? Partidul este o organizație privată care, din păcate, primește bani, și nu puțini, de la stat ca să funcționeze, spre deosebire de alte organizații private care nu primesc bani de la stat. Dar este o organizație privată, nu dă socoteală ce face, ce stabilesc ei acolo în conciliile lor, în congres. Noi n-avem nicio putere, cetățenii, în legătură cu viața partidului.

CTP și ideile lui Klaus Iohannis 

Deci, ce ne interesează pe noi că ăla e șef sau nu e șef? Astea-s funcții absolut irelevante. Ce spunea domnul președinte Iohannis, fapt pentru care a fost dat și în judecată dacă îmi aduc bine aminte, spunea «Fără penali în funcții publice», iar pentru cuvântul «penali», cuvânt în legătură cu care am demonstrat și eu atunci că nu există în limba română, ce se înțelegea prin «penali»? Persoane care sunt în cercetare penală, nu persoane condamnate definitiv, nici măcar persoane trimise în judecată.

Asta înțelegea domnul președinte. Și acum acești doi inși de la PNL se află exact în situația aceea, pe care o înfiera tot timpul domnul Iohannis cu privire, firește, la PSD sau partidul acela care mai era… Deci această autosuspendare, justificată de domnul Orban printr-o apariție televizată în care spune că s-au luat măsuri, este o bătaie de joc la adresa votanților PNL și votanților coaliției în general”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.