AcasăGeneralCu câți bani trebuie să plătești preotul la o nuntă. Dar la...

Cu câți bani trebuie să plătești preotul la o nuntă. Dar la un botez

Cu câți bani trebuie să plătești preotul la o nuntă. Dar la un botez. Nunta, dar și botezul sunt evenimente unice în viața oricărei persoane, motiv pentru care plățile pentru acestea s-au majorat în ultimii ani.

Prețurile pentru preot la nuntă sau botez, diferă în funcție de zonă. În mediul rural, tarifele sunt mai mici, pe când în mediul urban, acestea pot depăși chiar și suma de 100 de euro.

Cu câți bani trebuie să plătești preotul la o nuntă. Dar la un botez

De menționat este faptul că pe lângă tarife, cei care se căsătoresc sau organizează un botez trebuie să se și pregătească din timp. În Capitală spre exemplu, potrivit playtech.ro, Bisericile din centru programează chiar și cu șase luni înainte.

În ceea ce privește tarifele, acestea nu sunt standard ci diferă de la o biserică la alta, în funcție de cum este amplasată sau cât de căutată este. De asemenea, taxele diferă de la o parohie la alta și se achită de regulă de către nași. În general, taxa nu include și lumânările de nuntă, vinul, pișcoturile, prosopul, pe care trebuie să le aducă mirii de acasă.

Un exemplu este Biserica Sf. Gheorghe cel Nou din sectorul 3 al Capitalei, situată între Piața Unirii și Piața Universității. Tariful impus de biserică pentru desfășurarea unei nunți este de 400 de lei și include prezența preoților care oficiază nunta și la cerere, un cor.

Cu câți bani trebuie să plătești preotul la o nuntă. Dar la un botez

Biserica Sf. Elefterie pe de altă parte, din sectorul 5 cere 1.500 de lei pentru o nuntă, și oferă chiar și chitanță.

Biserica Domnița Bălașă cere 600 de lei pentru botez și 1.000 de lei pentru cununia religioasă, totul cu chitanță. Slujba este oficiată de trei preoți, iar corul este inclus în acești bani. De menționat este că se plătește un avans de circa 200 – 300 de lei.

Cu câți bani trebuie să plătești preotul la o nuntă. Dar la un botez

Biserica Sfântul Anton, din spatele Hanului Manuc cere 800 de lei pentru o nuntă și 400 de lei pentru organizarea unui botez.

Ultimele Articole