Cu NEPOTISMUL la Curtea Europeană: Un profesor care nu vorbește fluent nicio limbă străină ne REPREZINTĂ la Bruxelles

0

Părinții susțin ca, din acest motiv, învățătoarea comunică dificil cu celelalte secții, îi este greu să adapteze programa școlii (în franceză) sau să iasă în condiții de siguranță cu copiii din incinta școlii.

 

Contactata de presă, învățătoarea Iulia Dragomir din satul Căpâțănești, județul Buzău, susține că părinții nu i-au semnalat aceste probleme, dar admite că franceza este o “limba neexersată” iar engleza n-a fost condiție la concurs.

 

 

Ministerul Educației, care a organizat selecția, a explicat că învățătoarea detașata la Bruxelles “are rolul de a preda limba maternă sau diverse discipline în limba maternă” și că în ce privește cunoașterea unei limbi străine se cere “un nivel minim de competență lingvistică”.

 

“ Dacă ne trimit oameni slab pregătiți, nu o să mai aibă clienți pentru că nu va mai merge lumea acolo”, susține unul din parinti. Profesorul ar fi predat după auxiliare de proastă calitate, contestate în țară, și le-ar fi schimbat în urma protestelor părinților.

Întrebată cum se descurcă în privința adaptării programei din franceză în română, învățătoarea Dragomir explică: “Eu am plecat din țară cu o anumită viziune, doar că la un anumit obiect am gândit o anumită problemă altfel și am înțeles. Am fost în prima lună de școală europeană. Acum nu știu cât de grav am putut să greșesc vizavi de părinți. Dar probabil că dumnealor știu.”  Dragomir susține însă că părinții nu i-au reproșat “absolut nimic” din aceste nemulțumiri în mod direct.

Ministerul Educației a comunicat, prin biroul de presa, că la procesul de selecție organizat la sfârșitul lunii iunie s-au înscris 9 candidați. Dragomir a fost admisă cu 69 de puncte, față de 66 câte a însumat profesoara plasată pe locul al doilea și nu au fost depuse contestații.

Hotnews.ro a solicitat de asemenea CV-ul profesoarei, însă Ministerul Educației a refuzat să-l pună la dispoziție pe motiv că CV-urile persoanale nu conțin informații de interes public.

Potrivit informațiilor publice, profesoara Iulia Dragomir nu s-a remarcat în activitatea profesională prin altceva decât statutul de învățatoare în satul Căpățânești din județul Buzău.

La Școala europeană de la Bruxelles învață circa 3000 de copii, în mare parte ai funcționarilor europeni sau ai altor instituții (NATO), precum și ai reprezentanților diplomatice. Școala are secții pentru aproape toate țările membre, în diferite locații. Secția romana este la Bruxelles IV, Laeken și a fost înființată în 2012.

Clasa a IV-a, unde predă învățătoarea Iulia Dragomir, numără 21 de elevi.