Culmea tupeului. Oligarhii ruși își caută dreptatea în lumea liberă

0

Miliardarul rus Alexander Abramov a iniţiat o acţiune în justiţie împotriva ministrului de externe al Australiei, încercând să fie eliminat de pe lista persoanelor vizate de sancţiuni ca urmare a invaziei ruse în Ucraina, relatează The Guardian.

Abramov, care locuieşte în Elveţia şi a făcut o avere estimată la peste 6 miliarde de dolari din industria siderurgică rusă, s-a numărat printre persoanele din domeniile afaceri, militar şi politic sancţionate de Australia în aprilie.

Avocatul său, Stewart Levitt, a declarat pentru Guardian Australia că clientul său „nu îndeplineşte criteriile pentru a se afla pe lista de sancţiuni”.

„Nu este nepotrivit să existe sancţiuni împotriva persoanelor care promovează interesele guvernului rus, dar spunem că dl Abramov nu face parte din categoria persoanelor care au influenţa necesară. Este un om de afaceri, un om de afaceri de succes, dar nu este o persoană care ar trebui să fie vizată[de sancţiuni”, a spus Levitt.

„Nu este cineva care a oferit ajutor guvernului rus în ceea ce priveşte promovarea obiectivelor de război ale Rusiei. Este de fapt o persoană privată, care trăieşte în afara Rusiei, desfăşoară afaceri” şi nu ar trebui să fie vizat de sancîiunile decise de guvernul australian.

Levitt a spus că sancţiunile îl vor împiedica pe clientul său să facă tranzacţii cu sau să viziteze Australia.

Cu toate acestea, el a spus că nu au avut niciun efect imediat, deoarece Abramov nu locuieşte în prezent şi nu face tranzacţii cu Australia.

„Dar, cu toate acestea, el nu vede nicio justificare pentru a fi pe o listă de sancţiuni decisă de guvernul australian”, a spus Levitt.

Deşi nu are interese de afaceri în Australia, Abramov deţine proprietăţi în Noua Zeelandă, care include o proprietate în Helena Bay în valoare de zeci de milioane de dolari.