Cum a ajuns o ţară care era de 12 ori mai bogată decât China sa fie DISTRUSĂ complet

0

Conducerea firmei Atlas Security a decis ca pe lângă pe un salariu de 10 milioane de bolivari, ceea ce înseamnă doar 10 dolari pe lună, să le ofere angajaţilor şi un bonus „motivaţional”, adică un cofrag de ouă.

Pentru a primi bonusul săptămânal de 36 de ouă, în valoare de aproximativ 2 dolari, personalul trebuie să ajungă la timp, să nu rateze schimburile şi să se îmbrace adecvat.

Bonusurile care constau în alimente şi transport au devenit cruciale pentru lucrătorii venezueleni. Moneda s-a prăbuşit într-o asemenea măsură încât salariul minim este în prezent în jur de doar 1 dolar pe lună. Venezuela este afectată, de asemenea, de hiperinflaţie şi are una dintre cele mai mari rate de crimă din lume. Preşedintele Nicolas Maduro pune aceste probleme pe seama unui „război economic” condus de opoziţie cu ajutor primit de la Washington. În schimb, criticii spun că guvernul său socialist a distrus economia prin incompetenţă şi corupţie.

 

Venezuela s-a lovit de multe crize politice de-a lungul istoriei sale, însă indiferent de situaţie potenţialul economic al ţării nu a fost niciodată negat. Imediat după descoperirea petrolului la începutul secolului al XX-lea, naţiunea din America de Sud şi-a construit întreaga economie pe spatele aurului negru. Chiar şi astăzi Venezuela conduce în topul rezervelor de petrol, cu 300 de miliarde de barili.

Citiţi continuarea articolului pe businessmagazin.ro