Cum a „dezinfectat“ primarul Mutu Sectorul 6 cu APĂ DE PLOAIE. Câţi bani s-au dus pe apa sâmbetei

0
Cum a „dezinfectat“ primarul Mutu Sectorul 6 cu APĂ DE PLOAIE. Câţi bani s-au dus pe apa sâmbetei

Primăria Sectorului 6 a demarat de joi dezinfecţie prin pulverizare aeriană, scrie adevarul.ro.

 

„Stropim cu apă oxigenată. Este unicul germicid compus doar din apă şi oxigen, este cel mai sigur şi eficient dezinfectant natural din lume, nu afectează viaţa omului, a animalelor, a plantelor”, a anunţat Gabriel Mutu. Primarul PSD a explicat că deocamdată se foloseşte un elicopter, închiriat prin sistemul electronic de achiziţii publice, iar costul este de 1 ban pe metrul pătrat şi ar ajunge la 52.000 de euro la o trecere, pe o suprafaţă de 2.500 ha. În replică, Ministerul Sănătăţii a publicat pe pagina de facebook un mesaj în care întreabă: ”Dezinfectarea străzilor ajută la combaterea COVID-19?”.

 

Şi tot Ministerul răspunde: ”Nu. Nu există dovezi care să ateste eficienţa dezinfectării străzilor (folosind dezinfectanţi / produse de curăţare, indiferent de metoda de aplicare) în combaterea COVID-19”. Apoi, specialiştii din minister explică:

 

”Pentru spălarea pavajelor urbane, recomandările sunt să se utilizeze procedurile obişnuite, pe bază de săpunuri convenţionale / detergenţi convenţionali, evitând, însă, producerea de praf şi aerosoli. Dezinfectarea acestora este o măsură a cărei utilitate nu a fost stabilită, întrucât nu există dovezi că suprafeţele de mers sunt implicate în transmiterea virusului”. Ciprian Ciucu, candidatul PNL pentru primăria Sectorului 6, a întrebat mai mulţi specialişti în chimie dacă, într-adevăr, apa oxigenată aruncată din elicopter acţionează ca dezinfectant. Apoi a postat răspunsurile pe Facebook.