Cum a evitat ministrul Tanczos Barna întrebările pe tema poziției UDMR față de declarațiile rasiste ale lui Viktor Orban

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a evitat, miercuri, orice răspunsuri și clarificări, fiind asaltat de jurnaliști după ședința de Guvern cu întrebări pe tema poziționării UDMR față de discursul rasist al lui Viktor Orban de la Băile Tușnad. Tanczos Barna s-a limitat să repete că ”punctul nostru de vedere a fost clar exprimat” și că declarații se vor face după ședința coaliției unde se va discuta această problemă. O ședință a coaliției este programată în această după amiază, însă liderul UDMR, Kelemen Hunor ar urma să vină în țară abia vineri.

Redăm mai jos cele mai relevante declarații:

  • Punctul nostru de vedere a fost clar exprimat. Mulțumesc. (nr. de trei ori a repetat același răspuns la întrebarea cum se poziționează pe tema declarațiilor rasiste făcute de Viktor Orban la Tușnad)
  • Toate finanțările care vin de la Budapesta către asociații sau fundații sunt finanțări legale. Nu am fi acceptat finanțări ilegale. Nu doar vorbitorii de maghiară beneficiază de ele. Multe sunt investiții de utilitate publică. Sunt deschise pentru toți cei care vor să practice hocheiul sau să patineze. Investiția de la Spitalul din Miercurea Ciuc sunt pentru toți cetățenii României.
  • Finanțările, încă o dată, respectă legislația europeană, legislația națională. Dacă se convine la nivel diplomatic că este nevoie de un acord, cu siguranță că el va realizat.
  • Finanțările sunt bazate pe cererile care se trimit de asociații și fundații și ele se evaluează la instituțiile financiare. Nu știu care sunt criterii pe care le practică toate instituțiile finanțatoare.
  • Niciodată UDMR nu a folosit bani din Ungaria niciodată, nu a beneficiat de finanțare niciodat, banii nu au fost folosiți pentru activiăți politice sau cu scop politic.
  • În nici un caz (nu există legătură între banii primiți și poziția exprimată de UDMR în cazul Orban).
  • Vom vedea când va avea loc ședința de coalție, după ședință vor avea loc clarificările de rigoare. Încă o dată, așteptăm coaliția, ora, data, dacă se va discuta. Ulterior vom face aceste declarații.
  • Domnul președinte Kelemen vine vineri în țară, dacă se pune problema acesti discuții, ulterior partidele din coaliție pot face declarații cu siguranță.
  • În momentul în care va avea loc aceast discuție, ulterior se vor face declarațiile de rigoare. Nu am vorbit cu domnul președinte Iohannis pe această temă. Explicațiile vor veni după discuțiile de rigoare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed