Cum a evoluat Sorin Grindeanu „pas cu pas“. Omul care l-a ajutat să devină viceprimar: „De 20 de ani aşteaptă să îi vină rândul“

Intrat în PDSR în 1996, la vârsta de 23 de ani, şi susţinut puternic de Ilie Sârbu, Grindeanu a ajuns în doar doi ani vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a PSD Timiş. În 2001 este numit director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Timiş, iar în 2003, la doar 30 de ani, Grindeanu ajunge preşedinte executiv al PSD Timiş. În 2008, la Primăria Timişoara candidează din partea PSD, împotriva lui Gheorghe Ciuhandu (PNŢCD) preşedintele PSD Timişoara, Ion Răducanu. Ciuhandu câştigă alegerile, iar PNŢCD intră în coaliţie cu PSD, căruia îi revine un post de viceprimar. Ion Răducanu refuză postul şi îl propune viceprimar pe Grindeanu, care este votat fără probleme.

 

A învăţat administraţie la umbra lui Ciuhandu

 

Din postura de viceprimar responsabil de direcţiile Edilitară, Economică şi Fiscală, Grindeanu nu iese în evidenţă cu nimic spectaculos. Stă în umbra lui Ciuhandu, dar cumulează capital electoral prin inaugurarea unor lucrări edilitare din oraş. La scurt timp de la instalarea lui Grindeanu pe funcţia de viceprimar, au loc mai multe şedinţe tensionate în care mai multe proiecte ale administraţiei Ciuhandu au căzut ca urmare a opoziţiei făcute de liderul de grup al consilierilor PSD, Ion Răducanu. Preşedinte al PSD Timiş la vremea respectivă, Sârbu vine la Timişoara şi discută cu Ciuhandu „problema Răducanu”. La scurt timp, Răducanu este exclus din partid şi din Consiliul Local, locul său fiind luat de omul fraţilor Cristescu, Traian Stoia.

 

„Ilie Sârbu mi-a cerut să ies din Consiliul Local şi să cedez locul domnului Stoia, pus de fraţii Cristescu şi în faţa căruia se trăsese linia. I-am spus lui Ilie Sârbu că nu cedez funcţia decât atunci când decid eu”, susţine acum Ion Răducanu. Este contextul în care Grindeanu preia funcţia de preşedinte al PSD Timişoara, ocupată până atunci de exclusul Ion Răducanu. Acum în UNPR, Răducanu consideră că nu a fost mazilit pentru a i se face loc lui Grindeanu, funcţia de preşedinte al PSD Timişoara cuvenindu-i-se la vremea respectivă lui Grindeanu. La alegerile locale din 2012, Nicolae Robu câştigă primăria candidând din partea USL, iar alegerea lui Grindeanu pentru un nou mandat de viceprimar devine o simplă formalitate.

 

Grindeanu a promis un nou spital de copii. Doar l-a promis

 

La alegerile parlamentare din 2012, Grindeanu candidează pentru un post de deputat din partea USL. Principala temă de campanie a lui Grindeanu: construirea unui nou spital de copii. „Noul spital de copii va fi finanţat, iar construcţia lui se va termina în 2014. Decizia am luat-o. Nu e vorba de o promisiune de campanie, e ceva ce trebuia făcut demult”, stă scris şi acum pe siteul soringrindeanu.ro. Mesajul este însoţit şi de o poză cu Grindeanu şi Victor Ponta, fostul premier fiind prieten foarte bun cu premierul propus.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed