Cum a reacționat Ungaria, după ce România nu a fost primită în Schengen. Mesajul transmis de Budapesta

Ministrul ungar de Externe şi al Comerţului exterior, Péter Szijjártó, a oferit, pe rețelele de socializare, o primă reacție la faptul că României și Bulgariei li s-a refuzat intrarea în spațiul Schengen.

Șeful diplomației din Ungaria susține că România şi Bulgaria ar fi meritat să se alăture spaţiului Schengen, deoarece îşi protejează cu seriozitate graniţele şi au făcut multe pentru a stopa migraţia ilegală.

În postarea de pe Facebook, Szijjártó a scris: „Joi, la Bruxelles, statele membre UE au votat pe tema primirii Croaţiei, României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Croaţia a fost acceptată, însă România şi Bulgaria nu se pot alătura, “deşi ar fi meritat amândouă”.

“De ce nu s-au putut alătura, totuşi? Ei bine, pentru că două state membre – Austria şi Olanda – au respins prin veto primirea lor. Toţi ceilalţi au fost pentru. Acum unde sunt comentatorii profesionişti, unde sunt cei îngrijoraţi pentru unitatea UE, unde sunt europarlamentarii care doresc să desfiinţeze luarea deciziilor în unanimitate, unde sunt jurnaliştii liberali mainstream, care se plâng mereu, unde sunt birocraţii de la Bruxelles, unde sunt miniştrii guvernelor liberale?”, a întrebat ministrul.

„Ipocrizie fără margini”

Mai mult decât atât, ministrul ungar a mai spus în postare că această tăcere să fie comparată cu “zgomotul” care însoţeşte fiecare poziţie naţională a maghiarilor, în cadrul disputelor de la Bruxelles.

„Mainstream-ul liberal a dat dovadă, încă o dată, de o ipocrizie fără margini: dacă o ţară din Europa Centrală apelează la veto, este sfârşitul lumii, este distrugerea unităţii europene; dacă la veto apelează europenii vestici, atunci este în regulă”, a scris Péter Szijjártó.

Ungaria a sprijinit intrarea României în Schenger

Este important de precizat că Ungaria a susținut de la început aderarea României și a Bulgariei la Schengen.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne ungar, Bence Retvari a amintit şi de beneficiile pe care le-ar aduce aderarea la Schengen a României şi Bulgariei, transmite MTI.

Retvari a subliniat că Ungaria a susţinut întotdeauna aderarea la Schengen a României şi Bulgariei, pe lângă Croația, ceea ce, în viziunea lor, poate creşte şi nivelul de protecţie a frontierelor externe ale UE, scrie News.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed