x


  • EUR
    4.7509
    USD
    4.1988
string(12) "turismhoreca"

Cum a reușit acest bărbat să vadă toate țările lumii având un job full-time

Gunnar Garfors este un norvegian care a vizitat absolut toate țările din lume. Contrar aparențelor, el nu este vreun bogătaș pasionat de călătorii. El este un simplu angajat care lucrează full-time. Iată cum a reușit să-și păstreze jobul și să-și urmeze pasiunea de a călători.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 01.10.2015, 6:57

Gunnar Garfors este angajatul Companiei Norvegiene de Radio-Televiziune, rețeaua publică de radio și TV. În plus, de trei ori pe săptămâmână, el are o emisiune radiofonică despre călătorii.

 

Garfors muncește multe ore peste program, însă cere să nu-i fie plătite orele suplimentare. În loc să primească bani pentru timpul pe care îl petrece în plus la birou, bărbatul cere zile libere pe care le folosește strategic, cuplându-le cu week-end-urile. Astfel, el poate face deseori călătorii de trei-patru zile. Totuși, el recunoaște, într-un articol publicat de Business Insider, că este norocos că are un angajator atât de flexibil care îi permite să facă acest lucru.

 

„Plec miercuri după serviciu și iau un zbor de noapte astfel încât dorm în avion și aterizez într-o țară fascinantă joi dimineața”, explică Garfors. La finalul călătoriei, pleacă duminică seară și ajunge în Norvegia luni dimineața, reușind să ajungă la timp la job.

 

Mai mult, bărbatul admite că își petrece majoritatea timpului lucrând: chiar și atunci când călătorește din plăcere, își petrece o parte din timp răspunzând la emailuri. Își ia laptopul cu el peste tot unde merge și spune că poate lucra de oriunde există internet.

 

În Norvegia, angajații beneficiază, conform legii, de cinci săptămâni de concediu plătit. Dacă adăugăm și zilele libere precum cele din perioada Crăciunului, bărbatul spune că norvegienii ajung să aibă șapte săptămâni de concediu plătit în fiecare an.