x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Cum a scăpat SEBASTIAN GHIȚĂ de mandatul de arestare

O anchetă deschisă de procurorul Adina Florea de la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție a dus revocarea mandatului de arestare în cazul Sebastian Ghiță.

Author: Mihai Voican | Sursa: Ziare.com | Publicat: 12.03.2019, 16:55

Ancheta deschisa impotriva fostilor procurori DNA Ploiesti, Lucian Onea si Mircea Negulescu, cu referire la acte si metode neconforme de investigare, prin procedee probatorii care ar fi denaturate si inducerea in eroare a organelor judiciare, este unul din motivele pentru care fostul deputat PSD, Sebastian Ghita, a scapat de ultimul sau mandat de arestare emis in lipsa, cel din dosarul “Asesoft”.

 

Curtea de Apel Ploiesti explica detaliat de ce ancheta deschisa de procurorul Adina Florea de la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), in cazul lui Onea si Negulescu, are legatura cu revocarea mandatului de arestare in cazul Ghita.

 

Mandatul anulat era emis in dosarul “Asesoft”, in care fostul parlamentar este cercetat din februarie 2017 pentru trafic de influenta, spalare de bani si constituire a unui grup infractional organizat. Aceasta speta e inca in faza de urmarire penala la DNA Bucuresti, care a preluat cazul de la DNA Ploiesti.

 

Articolul integral ZIARE.COM