Cum alegi centrala electrica potrivita pentru nevoile tale?

0
21

Fiecare proprietar cunoaste foarte bine necesitatile de incalzire ale propriei locuinte, in functie de care isi poate alege tipul potrivit de centrala termica. Posibilitatile sunt multiple: pe gaz, pe GPL, pe peleti, pe lemne sau electrice, fiecare dintre ele prezentand diferite avantaje si dezavantaje.

O centrala electrica sau pe curent, de exemplu, reprezinta o solutie moderna pentru incalzire, utila in egala masura pentru cei care locuiesc la casa sau la apartament, mai ales daca spatiul nu este unul foarte mare.

Avantaje si dezavantaje la o centrala electrica

Spre deosebire de alte tipuri, un astfel de echipament prezinta o serie de beneficii care pot fi decisive, atunci cand alegi sistemul de incalzire. Iata-le pe cele mai importante dintre ele!

  • este silentioasa, are dimensiuni reduse si un randament puternic;
  • instalatia de incalzire este mai simplu de montat si nu trebuie verificata la fel de des ca in cazul uneia pe gaz;
  • reteaua de energie electrica este mai extinsa decat cea de gaze naturale, acoperind aproape toate localitatile din Romania;
  • aproape tot curentul consumat de o centrala electrica este transformat in caldura, astfel incat pierderile sunt minime;
  • nu este supusa riscurilor de explozie si nici nu emite noxe periculoase;
  • este usor de reglat;
  • de asemenea, este ecologica, tehnologia din spatele sau contribuind la protectia mediului inconjurator.

In ceea ce priveste dezavantajele, acestea se refera la costul de racordare ceva mai mare si la faptul ca instalatiile in locuinta trebuie sa suporte montarea unei astfel de centrale, incat sa nu apara scurtcircuite sau pene de curent cauzate de suprasolicitare.

In ceea ce priveste costurile lunare, acestea erau, pana nu demult, mai mari decat cele ale unui echipament similar pe gaz, insa lucrurile sunt in plin proces de transformare, in contextul liberalizarii pietei.

centrala electrica

Cum alegi centrala electrica potrivita?

In primul rand, trebuie stiut ca instalarea unei centrale pe curent se realizeaza numai de catre o firma autorizata de Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR).

Pentru alegerea propriu-zisa, sunt luate in calcul mai multe criterii, precum suprafata locuintei, numarul de camere din casa, numarul de consumatori, dar si gradul de izolare termica.

Odata cunoscute aceste detalii, poti vizita magazinul online QuickShop.ro, unde vei gasi diferite modele de centrala electrica, provenite de la producatori internationali de renume, care ofera garantia calitatii, precum Ferroli, Ecotermal si Protherm.

O centrala termica electrica murala Ecotermal MRT cu puterea de 12 kilowati se utilizeaza in general numai pentru incalzirea spatiilor, insa poate prepara si apa calda menajera, prin intermediul unui boiler indirect, care trebuie achizitionat separat. Echipamentul dispune de display modern de circulatie cu aerisitor automat si necesita montarea unui presostat de minim, care se achizitioneaza separat. Este dotat cu corp de incalzire izolat termic, manometru, filtru de apa, supapa de siguranta, carcasa din tabla de otel vopsita electrostatic, unitate electronica de control, pompa de circulatie si vas de expansiune.

O alta alegere poate fi centrala Ferroli LEB TS cu puterea de 7,5 kilowati, model 2019. Cu un afisaj digital de mari dimensiuni, simplu si intuitiv, permite accesarea rapida a meniului de utilizare, cat si selectarea parametrilor de functionare. Randamentul este de 99%, iar garantia generala a produsului este de 3 ani. Exista inclusiv posibilitatea de gestionare a unui circuit de incalzire in pardoseala.

Alege centrala electrica potrivita pentru necesitatile tale si te vei simti in permanenta confortabil in propria locuinta, indiferent de vremea de afara!