Cum ar putea scăpa Mario Iorgulescu de proces după accidentul din 2019

0
52

Mario Iorgulescu, aflat în Italia, ar putea scăpa de proces după accidentul de acum doi ani, când a fost acuzat că a provocat moartea unui tânăr și a lăsat orfani doi copii.

Fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal urcase la volan, susțin procurorii, nu doar băut, ci și sub influența drogurilor. Dar avocatul său spune acum că Mario nu poate face față unui proces. Miercuri a fost cerută în dosar o expertiză psihiatrică în acest sens, care ar putea fi realizată de specialiști italieni.

La doi ani de la teribilul accident în care este acuzat că a provocat moartea unui tânăr de 24 de ani, Mario Iorgulescu este încă internat în Italia. A fost trimis în judecată pentru omor acum un an, dar carabinierii care ar fi trebuit să intermedieze audierea lui măcar în regim de videoconferință au comunicat judecătorilor români că acest lucru nu este posibil.

Mario Iorgulescu și-ar dori ca procesul în care trebuie să fie judecat pentru acuzațiile de omor și conducere sub influența alcoolului, dar și a drogurilor, să nu înceapă deloc. Tocmai de aceea apărarea invocă o deterioare a stării sale de sănătate, dar nu ca urmare a producerii accidentului, ci a stării sale psihice. Așa că miza este suspendarea întregii proceduri până la o eventuală însănătoșire definitivă.

Expertiza ar urmă să fie făcută în Italia. Dacă se va stabili că Iorgulescu Junior nu are capacitatea să participe la proces, cazul sau s-ar suspenda. Justiția n-ar mai putea decide prin sentință dacă este vinovat de crimă și ce pedeapsa merită.

O decizie în acest caz ar putea fi luată peste o săptămână.