Cum arată supertrenurile care vor circula din august prin România /FOTO! Spectaculos e și noul metrou bucureștean

Din toamna acestui an, primele trenuri realizate de grupul francez Alstom vor circula pe căile ferate românești, chiar și pe liniile de metrou. Așa arată garniturile de călători supertehnologizate Coradia care vor servi pasagerii români.

37 de garniture electrice au fost contractate de stat pe care România va plăti peste 2,4 miliarde de lei, bani de la bugetul de stat și finanțare europeană.

Noile garnituri de tren de suprafață Alstom Coradia (FOTO) ating o viteză de 160 km/h, sunt compuse din câte șase vagoane (121 m lungime), au uși duble pe fiecare latură, câte patru toalete, bar bistro, zone pentru bagaje și o capacitate de 351 locuri pe două clase de comfort.

Cum arată supertrenurile Metropolis și Coradia care vor circula în România prin august!

Tot în acestă toamnă va rula și prima garnitură de metrou Alstom, cel mai probabil pe magistrala 5 (Drumul Taberei). Garnitura face parte dintr-o comandă de 13 trenuri comandate în 2020, însă livrate cu întârziere din cauza dereglării liniilor de aprovizionare la nivel global.

Conform directorului Metrorex, Mariana Miclăuș, valoarea contractului trece de 100 de milioane de euro pentru cele 13 trenuri Metropolis, întâlnite în câteva cosmopolite capitale ale lumii, și poate fi prelungit cu încă 17 trenuri Alstom Metropolis (FOTO).

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri