Cum au distrus ucrainenii un pod strategic din Lugansk, folosind mine antitanc VIDEO

0

Ucrainenii au filmat o acțiune de distrugere a unui pod de cale ferată strategic în apropiere de orașul Siverodonețk, regiunea Lugansk, pentru a îngreuna înaintarea trupelor ruse.

În imaginile postate pe rețelele sociale se vede cum soldații ucraineni încarcă o mașină cu mine antitanc pe care le montează apoi sub podul de cale ferată. Explozia este filmată din dronă și se vede efectul puternic asupra infrastructurii feroviare.

 

Scopul acțiunii de sabotaj a fost împiedicarea rușilor să atace localitățile Lisiciansk și Siverodonețk, a arătat Statul Major al armatei ucrainene, potrivit Ukrinform.

„Soldații Forțelor de Operațiuni Speciale, în colaborare cu alte unități ale Forțelor de Apărare a Ucrainei au distrus căile de comunicare în spatele liniilor inamice. O operațiune de succes în regiunea Lugansk s-a încheiat cu distrugerea podului de cale ferată între orașele Rubijne și Siverodonețk, capturate anterior de ruși”, a precizat armata ucraineană.

Potrivit șefului administrației militare a regiunii Lugansk, Serhii Haidai, Ucraina controlează 10 din teritoriul regiunii Lugansk: Siverodonețk, Lisiciansk, periferiile orașului Rubijne și comunitatea teritorială Hirsk territorial community.