Cum au făcut câţiva tineri din Bucureşti prima bibliotecă de materiale: „Planul nostru este să ducem conceptul peste graniţe“

MATER s-a deschis la finalul anului 2017 într-un spaţiu de circa 1.000 de metri pătraţi, la parterul unei clădiri închiriate de la fosta fabrică Industria Bumbacului de pe Splaiul Unirii din Bucureşti, fiind un spaţiu de documentare mai ales pentru industriile creative.

 

În contextul în care pentru studenţii la ştiinţe economice, de exemplu, există biblioteci bine puse la punct, pentru designeri sau arhitecţi nu exista un spaţiu de interacţiune cu materialele de lucru.

 

În aceeaşi clădire care azi găzduieşte MATER, în 2015, o mână de tineri, o parte dintre ei regăsindu-se şi în proiectul MATER, au pus bazele comunităţii NOD Makerspace, o zonă de co-working destinată industriilor creative care dincolo de spaţiul propriu-zis pune la dispoziţia chiriaşilor şi instrumentele de lucru necesare.

 

„În toamna anului 2015 am pus bazele comunităţii NOD. Ca particularitate a acestei comunităţi era lucrul cu foarte multe materiale. Iniţial, aveam un perete pe care îl îmbogăţeam. Apoi am început să ne documentăm şi ne-am dat seama că de fapt în România nu exista o bibliotecă de materiale“, povesteşte Sabina Baciu, director de comunicare la NOD Makerspace/MATER, pentru revista Business Magazin.

 

Articolul integral pe ZFCorporate

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed