x


  • EUR
    4.8316
    USD
    4.0780
string(16) "instant-articles"

Cum încearcă MAI să SCAPE de fetele care vor să ajungă poliţiste

Se discută în aceste zile, la nivel de minister, posibilitatea ca, începând din anul 2020, durata cursurilor să se mărească de la 10 luni, cât este în prezent, până la 18 luni. Decizia nu vizează candidaţii care vor fi admişi în sesiunea de examen programată în ianuarie, anul viitor.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.09.2019, 11:51

Proba cea nouă, cunoscută şi sub numele de “pendulul”, inclusă în traseu din ianuarie 2020, presupune săritura de pe loc şi atingerea unei ţinte de mici dimensiuni suspendată la o înălţime de 2.55 m. ”Obiectul suspendat – o minge de tenis de câmp suspendată la o înălţime de 2,55 metri, măsuraţi de la sol până la baza inferioară a obiectului”, conform regulamentului postat pe site-ul MAI.

 

Săritura la capră era obstacolol pe care cele mai multe candidate fete nu îl depăşeau. Odată cu înălţarea dispozitivului este evident că fetele care nu vor fi bine pregătite tehnic şi fizic nu vor mai face faţă traseului. U

 

n alt obstacol modificat este tunelul prin care candidatul trebuie să treacă fără să-l mişte din loc. Diametrul lui a fost micşorat de la 0.80 m la 0.70 m, iar lungimea a crescut de la 4 m la 6 m, scrie adevarul.ro.

 

Mai mult, s-au înăsprit şi condiţiile în care un candidat poate fi penalizat cu secunde în plus. Practic este vânată fiecare greşeală, orice depăşire a culoarului de lucru, orice dezechilibru, atingerea jaloanelor etc.