AcasăTech&ScienceTehnologieCum îți alegi un televizor smart

Cum îți alegi un televizor smart

Într-o piață atât de diversificată, este greu să iei o decizie când vine vorba de cumpărarea unui televizor inteligent. Părerile sunt împărțite în funcție de diferitele branduri care produc TV-uri smart, iar utilizatorii încearcă să obțină cel mai bun raport calitate-preț de pe piață. Și, nu în ultimul rând, de diagonala televizorului, care trebuie aleasă în funcție de camera în care va fi montat.

 

Bineînțeles că prețul este important și toată lumea își dorește un televizor ieftin și bun. În ceea ce privește partea financiară, este bine să nu te grăbești, ci să monitorizezi prețurile o perioadă sau eventual să aștepți perioadele de reduceri din preajma sărbătorilor sau celebrul Black Friday.

 

Televizoare smart ieftine – oferte eMAG

 

Odată ce ți-ai stabilit bugetul, trebuie să analizezi cu atenție ceea ce contează cu adevărat la un televizor smart. Iată ce trebuie să iei în calcul atunci când începi să studiezi oferta existentă:

 

S-au dus vremurile în care televizoarele de dimensiuni mari erau periculoase pentru ochi. Tehnologia a avansat, astfel că un televizor cu o diagonală de 100 cm nu ar trebui să ridice nicio problemă într-un dormitor standard. Contează însă ce tip de lumină folosește, iar o alegere bună sunt modelele cu lumină ambientală.

 

Un aspect la fel de mai important precum diagonala este rezoluția. Dacă vrei să te bucuri de claritatea filmelor noi, tehnologia 4K este alegerea perfectă. În plus, cu funcția HDR poți urmări un film din confortul canapelei tale, la calitatea de care te-ai bucura în multe cinematografe.

 

Dacă în schimb vrei să folosești televizorul doar pentru a privi emisiuni TV, tehnologia Full HD ar trebui să fie suficientă pentru următorii ani. Însă și aici trebuie să fii atent! Verifică dacă televizorul are un slot pentru card CI+, pentru ca atunci când îți vei face abonament la un furnizor de cablu să nu trebuiască să instalezi și un top box și să fii nevoit să folosești astfel două telecomenzi.

Televizoare smart – ofertele zilei

 

Important este și ce tip de ecran alegi. Dacă optezi pentru luminozitate, cea mai bună alegere sunt televizoarele cu ecran LED. În schimb, în materie de filme și platforme de tip Netflix sau HBO Go, ecranele OLED câștigă detașat. Și asta pentru că îți oferă un contrast mai bun și nu au așa-zisele ,,unghiuri moarte”. În plus, trebuie să știi că este un mit că ecranele OLED sunt mari consumatoare de energie electrică. Un dezavantaj al acestei tehnologii ar fi însă prețul și, potrivit unor specialiști, ar avea durata de viață mai scăzută decât tehnologia LED, însă diferențele nu sunt considerabile.

 

Procesorul televizorului smart este și el deosebit de important. Cu cât este mai performant, cu atât dispozitivul va avea o viteză de reacție mai bună, transmisiunile live nu vor avea întârzieri, iar filmele se vor încărca mai repede.

 

Pentru unii utilizatori contează și forma telecomenzii, dar și modul în care sunt ordonate programele TV în grilă: fie în ordine alfabetică, fie în ordinea dată de furnizorul de cablu.

 

Dacă plănuiești ca în viitor să îți achiziționezi și un sistem audio, verifică ce tip de mufe are televizorul. De exemplu, dacă soundbarul se conectează prin HDMI, TV-ul trebuie să fie și el compatibil cu standardul HDMI Audio Return Channel. Alte variante sunf mufele jack sau TosLink. O altă mufă de care trebuie să ții cont este portul USB, în cazul în care vei dori să te uiți la un film pe care îl ai pe stick.

 

Televizoare LED – idei și review-uri

 

Studiază cu atenție pachetele pe care le oferă diverșii vânzători, pentru că poți avea surpriza ca unele modele să vină cu un suport de perete inclus. În caz contrar, verifică dacă televizorul este compatibil cu suporturile existente pe piață, pentru a fi sigur că vei putea să-l prinzi în perete, dacă-ți vei dori acest lucru.

 

Nu uita să ții cont și de marca televizorului și mai ales de garanția pe care brandul o oferă. În plus, e bine să citești review-urile altor oameni care au achiziționat modelul pe care ți-l dorești, pentru a descoperi ce eventuale probleme ai putea întâmpina.

 

 

Ultimele Articole