AcasăEconomieAutoCum ne alegem mașină?

Cum ne alegem mașină?

Achiziționarea unei masini noi este întotdeauna o experiență interesantă, dar există atât de multe dintre care puteți să alegeți încât poate fi destul de dificil să vă hotărați la un model anume. Orice mașină nouă este probabil una dintre cele mai mari achiziții pe care le veți face vreodată și este de înțeles că puteți avea dubi dacă se va potrivi pe termen lung nevoilor dumneavoastră.

O mașină este probabil a doua cea mai mare achiziție pe care o persoană o poate face – după achiziționarea unei locuințe, așa că această decizie trebuie să fie una foarte bine calculată.

Există mai multe lucruri pe care trebuie să le luați în considerare pentru a vă  asigura că alegeți autoturismul potrivit nevoilor dumneavoastră, precum și în funcție de posibilitățile financiare.

Bugetul

Să decideți bugetul este primul lucru pe care ar trebui să-l faceți – la urma urmei, alegerea mașinii se va limita la ceea ce vă puteți permite. Pe lângă achiziționarea autoturismului, trebuie să vă gândiți și asupra cheltuielilor lunare – costurile cu combustibilul, taxe de parcare, taxe de drum, impozit și asigurările – cheltuieli care pot să devină o surpriză neplăcută dacă nu țineți cont de ele. În plus, nu uitați faptul că, dacă veți cumpăra o mașină în leasing, trebuie să știți de la bun început că vă veți putea permite în fiecare lună rata plus cheltuielile obișnuite de zi cu zi.

Modul de utilizare

Următorul lucru pe care vă trebui să îl luați în considerare este modul de utilizare al mașinii. Dacă locuiți în oraș și vă folosiți mașina doar pentru cumpărături și pentru a merge la locul de muncă, puteți să luați în considerare un autoturism de clasă mică, cu un motor economic care să aibă un consum redus de combustibil. Alternativ, dacă știți că veți utiliza mașina în condiții mai dure, drumuri forestiere și în condiții de off-road de exemplu, este recomandat un autoturism cu o gardă la sol generoasă și cu tracțiune 4×4. Dacă locuiți în mediul rural și aveți nevoie să cărați diverse lucruri, puteți opta pentru un pick-up și cu siguranță o astfel de mașină vă va satisface din plin nevoile.

Tipul de combustibil

Este important să achiziționați un autoturism și în funcție de tipul de combustibil. Favoritele ultimilor anii sunt mașinile electrice sau cele hibrid, datorită diminuării costurilor lunare în ceea ce privește combustibilul. Mașinile cu motoare diesel, sunt recomandate pentru cei care parcurg mulți kilometri în regim extra-urban, fiind un regim de condus mult mai sănătos pentru motor. Pe lângă versiunile hybrid sau full electric, pentru cei care conduc ocazional, fac drumuri scurte de acasă până la locul de muncă și înapoi, pentru cumpărături de week-end și așa mai departe, este recomandat un motor pe benzină sau un motor pe GPL pentru un plus de economie.

Service și întreținere

Noua mașină va necesita de obicei o revizie o dată pe an sau la un anumit număr de km. Totuși, ce este de reținut în acest caz, este faptul că trebuie să știți că vă veți putea permite întreținerea viitorului autoturism, nu doar achiziționarea sa. O întreținere corespunzătoare vă va ajuta să mențineți mașina într-o stare bună tot timpul, iar ulterior în cazul în care veți dori să o vindeți, veți putea cere un preț mult mai bun.

Cercetați piața, examinați opțiunile și luați o decizie

Indiferent dacă sunteți sau nu conștienti, emoțiile și intuiția vor juca un rol în alegerea pe care o veți face. Nu este nimic în neregulă în asta dar nu lăsati sentimentele să decidă dacă simțiți că alegerea respectivă nu este tocmai potrivită pentru ce aveți dumneavoastră defapt nevoie. Fiind o investiție mare pe care nu o puteți face des, țineți cont de nevoile pe care le aveți și cu siguranță la final veți lua cea mai bună decizie pe termen lung.

Mergeți în reprezentanțe, testați diverse brand-uri și modele, examinați opțiunile, iar la final luați decizia potrivită în raport cu bugetul și nevoile pe care le aveți.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.