AcasăEconomieNewsCum plăteşti vignieta pentru Bulgaria fără bătăi de cap şi fără să...

Cum plăteşti vignieta pentru Bulgaria fără bătăi de cap şi fără să stai la cozi

Cum plăteşti vignieta pentru Bulgaria fără bătăi de cap şi fără să stai la cozi. Pentru că foarte mulți români s-au săturat de cozile interminabile de la granițele Bulgariei, unde trebuie să aștepte pentru a plăti vignieta, iată că există și o altă soluție.

Bulgaria a implementat un sistem online de plată pentru vinieta din Bulgaria care poate fi accesat de oricine. Noua vinietă electronică este asociată numărului de înmatriculare al mașinii, motiv pentru care nu mai trebuie afișată nicio dovadă a plății.

Cum plăteşti vignieta pentru Bulgaria fără bătăi de cap şi fără să stai la cozi

Poate fi achiziționată oricând, de oriunde, fără a mai pierde timp în plus la vamă sau imediat după trecerea acesteia.

Vinieta electronică pentru Bulgaria se obține de pe site-ul Agenţiei pentru Infrastructură Rutieră, webtoll.bg. Formularul este disponibil și în limba română, care se selectează din dreapta-sus. În cazul în care nu se afișează corect secțiunea în limba română.

În ceea ce privește prețurile, pentru autoturismele cu greutatea sub 3,5 tone, prețurile diferă în funcție de perioada de valabilitate.

Cum plăteşti vignieta pentru Bulgaria fără bătăi de cap şi fără să stai la cozi

Un weekend: 10 leva (24.76 lei);
O săptămână: 15 leva (37,14 lei);
O lună: 30 leva (74,27 lei);
3 luni: 54 leva (133,69 lei);
Un an: 97 leva (240,15 lei).

Pe de altă parte, cei care nu vor să plătească online vignieta, pot în continuare să o cumpere de la punctele speciale de vânzare de pe lângă frontieră, pe teritoriul Bulgariei.

Ultimele Articole