Cum poți să ajungi în Biroul de Credit

Banca vă va raporta la Biroul de Credit pentru orice restanţă mai mare de 10 lei, după 30 de zile de întârziere. Cei care intră pe lista neagră a acestei instituţii rămân aici nu mai puţin de patru ani, după care informaţiile se şterg automat.

 

Cei care vor să afle dacă se află în baza de date a Biroului de Credit trebuie să facă o cerere către instituţie. Pentru a fi înregistrată, nu uitaţi să anexaţi şi o copie după actul de identitate. Solicitarea poate fi trimisă fie prin poştă, fie pe e-mail. Nu veţi fi taxat pentru prima cerere, însă veţi plăti 6 lei începând cu a doua solicitare făcută în acelaşi an.

 

Dacă aţi intrat pe lista neagră, aveţi şanse minime pentru a primi un împrumut de la bancă. Sunt însă şi excepţii. Este cazul celor care au ajuns la Biroul de credit din cauza unor comisioane neplătite, despre care nu au fost informaţi în momentul semnării contractului.

 

Majoritatea celor care au intrat în Biroul de credit sunt persoane care au întârziat cu plata ratelor la bănci pentru că nu au mai avut bani. În total, sunt peste 700.000 de români înregistraţi în această bază de date, iar restanţele lor depăşesc 11 miliarde de lei.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed