Cum poţi deveni un utilizator PC mai bun

Stii care este cea mai inceata parte a calculatorului – cea care „te tine in urma”? – Esti chiar tu. Noroc ca cei de la Laptop Mag sunt dispusi sa ne arate cateva trucuri care sa ne ajute pe viitor. Iata care sunt acestea:

 

  • Fa-ti scurtaturi pentru aplicatiile favorite

 

Tot timpul cand dai cu mouse-ul pe ecran si cauti pierzi rtimp pretios. Imagineaza-ti: mouse-ul e in coltul de sus, tu trebuie sa il trimiti jos, sa dai click pe Start si sa te apuci sa cauti foldere, doar ca sa lansezi PowerPoint-ul.

 

Ce-ar fi daca ti-ai face o scurtatura? Este simplu. Ca sa lansezi o scurtatura de tastatura pentru o aplicatie apasa doar click dreapta si icoana, selecteaza proprietati, click pe fereastra de shortcutsi apoi introdu o combinatie care sa contina: CTRL+ALT+ (o litera sau un numar, la alegere) in casuta de Shortcut.

 

  • Notificari fara a deschide pagini web

 

Daca esti ca noi, vei vrea sa stii imediat cand cineva te contacteaza pe vreo retea sociala sau cand primesti un e-mail. Cu toate astea, iti cam mananci din timp navigand de la un conta la celalalt ca sa vezi ce s-a mai intamplat.

 

Ai putea foarte bine sa iti instalezi o extensie de browser care sa te alerteze in momentul cand primesti un nou mesaj, chiar daca nu ai deschisa pagina respectiva. Acestea le poti instala foarte usor de pe:

 

Facebook Notifications
Google+ Notifications
OWA Chrome Companion (pentru e-mail)
Google Mail Notifier
Twitter Notifier

 

  • Invata sa scrii mai repede

 

Daca nu iti folosesti toate cele 10 degete pe tastatura atunci cand scrii, er fi cazul ca te apuci de lectii de tastat. Din fericire, multe programe online te asjuta sa iti imbunatatesti tastaturl la peste 80 de cuvinte pe minut. TypingWeb iti da cateva lectii folositoare si gratuite de scriere rapida – poti incerca.

 

  • Gaseste mai repede ceea ce cauti

 

Cand trebuie sa gasesti un program sau un folder, nu are rost sa incepi sa cauti de unul singur prin tot calculatorul. Apasa pur si simplu combinatia CTRL+Esc care iti deschide meniul Start unde tastezi un cuvant cheie in casuta de cautare. Aceasta unelta este foarte folositoare mai ales cand stii exact ceea ce cauti.

 

  • Invata cateva scurtaturi utile

De fiecare data cand utilizezi o astfel de scurtatura salvezi timp pretios. Iata cateva dintre acestea:

 

ALT + F4: Inchide actuala fereastra

Tasta Windows sau CTRL + ESC: Deschide meniul de Start

F5 sau CTRL + R: Refresh

CTRL + F: Gaseste in interiorul documentului

CTRL + D: Bookmark pentru pagina respectiva in browser

CTRL + Sageata dreapta sau stanga: Sari inainte sau inapoi un cuvant

CTRL + sageata jos sau sus: Sari sus sau jos cu un paragraf

CTRL + A: Select All

CTRL + Shift + tasta sageata: Selecteaza textul

F2: Redenumeste fisierul

CTRL + S: Salveaza

CTRL + Z / CTRL + Y: Undo / Redo

CTRL + C / CTRL + X / CTRL + V: Copy / Cut / Paste

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed