Cum poți intra în posesia stimulentului pentru nou născuți dacă ești proaspăt mămică

Cum poți intra în posesia stimulentului pentru nou născuți dacă ești proaspăt mămică. În primul rând trebuie să știm câteva lucruri despre stimulentul financiar pentru nou născuți.

Acesta este acordat în fiecare an proaspetelor mămici, banii fiind folosiți în procesul de creștere al copilului. În București, spre exemplu, stimulentul pentru nou-născuți are o valoare de 2.500 de lei.

Stimulentul pentru nou-născut se acordă o singură dată, de către Direcția Generală de Asistență Socială (DGAS) a Municipiului București, iar în celelalte județe din țară, acest ajutor financiar acordat părinților se acordă prin intermediul Direcțiilor de Asistență socială.

Există însă o serie de condiții pentru ca mămicile să primească acest stimulent financiar. Mai exact este vorba despre următoarele reguli:

Părinții trebuie să depună actele cu cel mult o lună înainte de nașterea copilului

Cel puțin unul din părinți să aibă buletinul de București (sau de municipiul în care aplică, după caz), realizat cu cel puțin șase luni înainte de nașterea copilului. Același lucru este valabil și pentru viza de flotant, care trebuie realizată cu cel puțin jumătate de an înainte de nașterea copilului.

Nașterea copilului trebuie înregistrată într-o maternitate din București (sau în municipiul în care se solicită stimulentul pentru nou-născut)

Niciunul din părinți nu trebuie să aibă datorii față de bugetul local

La depunerea dosarului, părintele este obligat să să prezinte actul de identitate și certificatul de naștere al copilului, ambele în original

Totodată, pentru a beneficia de stimulentul pentru nou-născut, părinții trebuie să-și pregătească din timp dosarul cu toate actele necesare pentru acest ajutor financiar. Iată ce acte trebuie să ai la dosar, potrivit informațiilor de la DGAS.

Cerere tipizată

Declarație de consimțământ completată de părintele în contul căruia nu se virează stimulentul/nu încasează stimulentul în numerar. Această declarație este necesară pentru prevenirea situațiilor în care unul dintre părinți nu este de acord ca celălalt părinte să încaseze stimulentul;

Certificatul de naștere al copilului, ( poză/scan a originalului – pentru dosarele depuse prin e-mail / original și copie pentru dosarele depuse fizic, la punctele de lucru) sau număr de înregistrare care conține CNP-ul copilului eliberat de Biroul de înregistrare nașteri de la Oficiul de Stare Civila, în cazul în care nu s–a eliberat certificatul de naștere;

DGAS precizează că dosarul se completează cu certificatul de naștere al copilului imediat ce este emis de Biroul înregistrări acte de naștere ( poză/scan a originalului – pentru dosarele depuse prin e-mail / original și copie pentru dosarele depuse fizic, la punctele de lucru).

Biletul de ieșire din spital al nou-născutului sau certificat medical constatator al nașterii emis de către unitatea sanitară (copie);

Actele de identitate* ale părinților, ( poză/scan a originalului – pentru dosarele depuse prin e-mail // original și copie pentru dosarele depuse fizic, la punctele de lucru);

Este necesar ca solicitantul să aibă domiciliul stabil sau reședința în municipiul București cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii (dovada domiciliului/reședinței pe raza administrativ teritorială a municipiului București de minim 6 luni se face prin anexarea unei fotocopii după cartea de identitate anterior deținută sau prin adeverință privind istoricul de domiciliu eliberată de Direcția de Evidență a Persoanelor de sector), precizează Direcția Generală de Asistență Socială (DGAS) a Municipiului București.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed