AcasăActualitateSocialCum prepari gogoșarii umpluți cu varză. Secretul celui mai delicios preparat de...

Cum prepari gogoșarii umpluți cu varză. Secretul celui mai delicios preparat de iarnă

Cum prepari gogoșarii umpluți cu varză. Secretul celui mai delicios preparat de iarnă. Gogoșarii umpluți cu varză au devenit din ce în ce mai apreciați în ultimii ani.

Se păstrează bine, sunt și delicioși, iar multe persoane adoră să îi consume în special în perioada iernii.

Pentru gogoșarii umpluți cu varză sunt necesare următoarele ingrediente:

Cum prepari gogoșarii umpluți cu varză. Secretul celui mai delicios preparat de iarnă

Pentru un borcan de 4 l:

10 gogoșari (2 kg)
1 kg varză albă
1 kg varză roșie
4 morcovi(300 g)
1 rădăcină țelină+ frunzele
1 conopidă mică
puțin hrean
1/2 linguriță sare

Pentru soluția lichidă:

500 ml oțet
1 l apă
2 linguri sare de murături(cam 50 g)
1 plic condimente pentru murături
2-3 foi de dafin
100 g zahăr

Cum prepari gogoșarii umpluți cu varză. Secretul celui mai delicios preparat de iarnă

În ceea ce privește modul de preparare, prima oară s spală gogoșarii, apoi se decupează căpăcelul.

Se îndepărtează cotoarele, se răzuie nervurile cu ajutorul unei lingurițe și se scutură bine de semințe.

Pasul doi, prepararea verzei. Varza se toacă fideluță și se pune într-un vas încăpător. Ulterior se pune sare peste ea și se amestecă bine.

Morcovii și țelina, se dau pe răzătoarea mare, se adaugă peste varză și se amestecă, iar mai apoi se lasă la odihnit 15 minute.

Se scurge apoi zeama lăsată și începe umplerea gogoșarilor.

Se așează la baza borcanului frunze de țelină și câteva rondele de hrean, apoi urmează gogoșarii să fie umpluți cu varză, presându-i ușor să încapă bine.

Printre gogoșarii umpluți cu varză, se adaugă și buchețele de conopidă și frunze de țelină, precum și mici rondele de hrean.

Preparăm apoi faimoasa zeamă. Într-un vas, fierbem oțetul cu apa, sarea, zahărul și condimentele, pentru câteva clocote, până se topește zahărul și sarea.

Se așează sub fundul borcanului lama unui cuțit și se toarnă peste gogoșari, compoziția lichidă, fierbinte și trecută prin strecurătoare.

Capacul se închide bine, iar compoziția se agită tare. Totul se acoperă cu o pătură, iar gogoșarii umpluți cu varză se vor servi de abia după ce s-au răcit.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.