AcasăGeneralCum puteţi evita comisioanele bancare

Cum puteţi evita comisioanele bancare

Atunci când vrem să plătim o factură, avem la dispoziţie mai multe variante. Foarte mulţi români preferă în continuare plata direct la ghişeul unei bănci sau la sediul furnizorului de utilităţi. În ultima vreme, băncile au încercat să descurajeze acest obicei şi au introdus comisioane suplimentare.

 

O mare bancă din România a introdus o astfel de taxă suplimentară de 4 sau 8 lei, pentru cei care intră în bancă şi plătesc o factură. Ea se alătură altor instituţii financiare care percep astfel de comisioane.

 

Băncile oferă mai multe metode prin care facturile pot fi plătite comod, fără a pierde timp, fără cozi şi hârţogăraie. De asemenea, o plată nu este condiţionată de un program de lucru fix. În plus, putem ţine şi o evidenţă mult mai strictă a banilor pe care îi avem şi nu mai plătim nici comision de interogare sold, 0,5 lei în medie, atunci când suntem la un bancomat.

 

 

Un mod simplu pentru a plăti facturile este serviciul de internet banking. De la bancă primim un dispozitiv numit token, cu ajutorul căruia putem face transferuri online, direct din contul nostru. Pentru acest serviciu, unele bănci nu percep nicio taxă, iar la altele poate ajunge până la 5 lei lunar. Un calcul simplu arată că această metodă este mult mai avantajoasă, decât plata la ghişeu.  Dacă în fiecare lună avem de plătit în medie patru facturi, pe comisioane se pot duce câteva zeci de lei.

 

Ultimele Articole