Cum reușești să faci pâine acasă fără să folosești deloc drojdie

Cum reușești să faci pâine acasă fără să folosești deloc drojdie. Unele persoane evită să prepare pâinea în casă tocmai din cauza drojdiei care necesită mai mult timp și atenție, însă sunt și alte metode prin care poți prepara pâine de casă fără să folosești deloc drojdie.

Alternativele pentru drojdie pot fi praful de copt, dar și bicarbonatul. Noi îți propunem două rețete de pâine de casă cu aceste ingrediente, astfel încât să nu mai ai nevoie de drojdie.

Cum reușești să faci pâine acasă fără să folosești deloc drojdie

Pentru rețeta de pâine de casă cu praf de copt, ingredientele necesare sunt următoarele:

-300 g făină

-3 linguri ulei

-2 ouă

-250 ml iaurt gras 10-12% grăsime

-un plic praf de copt

-1/2 linguriță sare

-o linguriță zahăr

Cum reușești să faci pâine acasă fără să folosești deloc drojdie

În ceea ce privește modul de preparare, acesta nu este cu mult diferit față de cel știut. Singura diferență o face timpul de așteptare. Ouăle se amestecă cu zahăr și sare timp de 3 minute, apoi se adaugă uleiul, iaurtul gras, praful de copt și făina. Se mai mixează 2-3 minute și se obține un aluat potrivit de tare, ca de chec, dar mai dens puțin.

Se tapează apoi o tavă cu hârtie de copt și se adaugă compoziția care se lasă la copt pentru 30-40 de minute. Se scoate și se lasă la răcorit, înainte de a se servi.

Cum reușești să faci pâine acasă fără să folosești deloc drojdie

Pentru cea de a doua rețetă de pâine de casă fără drojdie vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

-400 g făină

-350 ml lapte bătut

-o linguriță sare

-o linguriță zahăr

– o linguriță bicarbonat de sodiu

Cum reușești să faci pâine acasă fără să folosești deloc drojdie

Modul de preparare este similar, doar că de această dată folosim bicarbonat de sodiu. Făina se pune într-un bol și se face un gol la mijloc. Se adaugă zahărul, sarea și bicarbonatul de sodiu. Se toarnă și laptele bătut peste bicarbonat, apoi se lasă să facă reacție un minut și ulterior se amestecă cu o lingură de lemn.

Se frământă apoi aluatul, iar în funcție de textura sa se mai adaugă sau nu făină ori apă. Se pregătește apoi tava de copt cu hârtie de copt și se pune aluatul pentru 40 de minute la cuptor până când pâinea se rumenește.

Se scoate apoi la răcit înainte de a fi consumată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed