Cum să reduceți costurile pentru software, fără a compromite calitatea

Alegerea software-ului este adițional complicată de evoluția dinamică a tehnologiilor înalte și de modelele prin care acestea sunt distribuite, întreținute și licențiate. Tehnicile bine cunoscute, cum ar fi uzura morală planificată, nu ocolesc software-ul – aici constau, în principal, în lansarea de noi versiuni, care nu contribuie semnificativ la funcționarea produsului, cum ar fi modernizarea (facelifts) în industria auto. Modelul pentru licențierea software-ului ca serviciu (SaaS – Software as a Service) devine tot mai agresiv, forțând un fel de „angajare” a produselor software prin abonamente lunare sau anuale. În timpul creșterii economice, această practică este benefică pentru generarea de noi fluxuri financiare și stimularea celor existente, dar în perioade de recesiune, cum ar fi actuala criză globală, acestea prezintă un risc, în special pentru companiile fără rezervă de capital.

Presiunea de a înlocui frecvent software-ul care este încă în funcțiune, și plățile forțate, constante, au condus la o atmosferă de nemulțumire în rândul industriilor, care sunt din ce în ce mai dependente de monopoliștii software. În apărarea unei piețe europene libere și cu scopul de a reduce impactul monopolului de software – după acumularea treptată a unei o lungi istorie de litigii – în 2012, Curtea Europeană de Justiție a decis că revânzarea de software, în cadrul Uniunii, este legală și producătorii nu au dreptul să împiedice desfășurarea acestui tip de comerț. Decizia CJUE (Curtea de Justiție a Uniunii Europene) confirmă dezvoltarea ulterioară a brokerajului software în Europa Centrală și intrarea lui treptată în alte state membre.

Brokerajul software și licențele folosite

Software-ul „folosit” înseamnă licențe care nu mai sunt necesare proprietarilor lor. Acestea sunt de obicei organizații care deschid o nouă filială și doresc să cumpere o ediție mai nouă a unui software sau să se mute, în întregime, către un altul sau invers – închid un departament, au multe licențe software redundante și caută o modalitate de a lichida aceste active ne-corporale, cât mai profitabil posibil.

Brokerii de software sunt companii care cumpără și revând aceste licențe redundante, fără a fi reprezentanți oficiali ai producătorului lor. Acest lucru face posibilă furnizarea de software la prețuri mult mai accesibile (în unele cazuri mai mult de jumătate din costul inițial), astfel încât chiar și organizațiile și întreprinderile cu resurse limitate să poată beneficia de produse high-end.

Oricine poate fi beneficiar, dar licențele folosite pot fi extrem de utile în special pentru:

  • Instituții care caută soluții economice datorită unui buget limitat și strict; de exemplu: grădinițe și școli;
  • Întreprinderile care caută versiuni mai vechi de software pentru că nu au nevoie, nu doresc sau, în mod explicit, nu pot trece la noi sisteme și programe din cauza limitărilor tehnice; de exemplu: cabinete medicale cu echipamente specifice, în funcție de o versiune specifică a unui software;
  • Companii care caută produse software ca accesoriu complementar activității lor de bază; de exemplu: companii IT care oferă servicii și soluții complete pentru echipamente hardware și software;
  • Organizaţii care au nevoie de software specific doar pentru un anumit proiect ; de exemplu: organizaţii non-guvernamentale angajate într-o varietate de activităţi relativ pe termen scurt.

Faceți cunoștință cu Forscope – aceeași valoare, preț mai bun

Compania Forscope dezvoltă afaceri în 15 țări și este un pionier în brokerajul software pentru Bulgaria. Compania furnizează oferte personalizate, consultații gratuite și diverse oportunități de parteneriat, împreună cu asistență în instalarea și întreținerea produselor din portofoliul companiei. Echipa Forscope se bucură de o încredere consacrată și de mulți ani de prezență pe piața de software.

Cooperarea cu Forscope, în căutarea unei soluții adecvate și rentabile, duce la o scădere semnificativă a costurilor pentru software, datorită unei echipe experimentate, care abordează fiecare problemă cu grijă și atitudine individuală. Un exemplu specific este cazul descris, pe scurt, mai jos.

Caz: O companie, care furnizează sisteme de securitate, are nevoie de software nou pentru birou

O companie românească, care furnizează sisteme de securitate pentru acasă si pentru birou, a avut nevoie de 60 de bucăți de MS Office pentru angajații ei. Din cauza unor probleme de compatibilitate, compania căuta o versiune ceva mai veche a software-ului. Compania a acceptat oferta Forscope pentru Office 2016 Standard, reducând costurile pentru software cu 59%.

Licențele livrate permit instalarea și activarea loturilor de produse, ceea ce facilitează gestionarea unui număr mare de licențe și, de asemenea, posibilitatea de a transfera licențe de la dispozitiv la dispozitiv, dacă este necesar. În plus, contractul include asistență la instalarea și activarea suitelor Office, oferită de departamentul de servicii pentru clienți al companiei, precum și asistență pentru audit, dacă este necesar.

* Notă: Numele sunt omise din motive de confidențialitate. Dacă doriți să vă familiarizați în detaliu cu acest caz și multe altele, vizitați Forscope.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed