x


  • EUR
    4.8026
    USD
    4.4462
string(16) "instant-articles"

Cum să te păzeşti de boala care a răpus-o pe CRISTINA ȚOPESCU

Cristina Țopescu a avut probleme cu inima.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 19.01.2020, 9:35

Necropsia efectuată la Serviciul de Medicină Legală Ilfov arată că regretata jurnalistă avea probleme cu inima, medicii descoperind că între muşchii inimii se instalase un strat de grăsime, responsabil pentru declanşarea unor anomalii din punct de vedere al activităţii cardiace. Potrivit specialiştilor, încărcarea grasă a inimii este o condiție anatomică relativ frecventă care nu are neapărat o implicație patologică, fiind determinată cel mai adesea de un nivel crescut de colesterol în sânge.

 

e altfel, stastisticile arată că jumătate dintre români se confruntă cu un nivel crescut al colesterolului, o problemă de sănătate importantă în ultimele decenii peste tot în lume. Hipercolesterolemia poate duce în timp la infarct miocardic sau AVC. Pentru că nu dă simptome neplăcute şi semne clinice evidente, se recomandă verificarea periodică a nivelului de colesterol în special în cazul persoanelor cu risc crescut.

 

 

Specialiştii spun că, dacă avem o alimentație echilibrată, facem zilnic cel puțin 30 de minute de mișcare moderată, renunțăm la fumat și limităm consumul de sare și de zahăr, toate aceste alegeri ne pot ajuta să creștem colesterolul bun și să ne păstrăm tonusul fizic și psihic.

 

Pentru a ţine colesterolul sub control este indicat să eliminăm din alimentaţie grăsimile saturate, cum sunt prăjelile, maionezele, produsele de patiserie, mezelurile şi carnea grasă. Aceste alimente cresc nivelul de colesterol „rău“ şi, în timp, pot provoca blocarea arterelor.

 

Articolul integral pe CAPITAL