Cum se face 100 % natural frișca de casă. N-o să mai cumperi din comerț niciodată 

Cum se face 100 % natural frișca de casă. N-o să mai cumperi din comerț niciodată. Frișca de casă este mult mai delicioasă, dar și mult mai sănătoasă decât cea din comerț, însă multe bucătărese evită să o prepare, cel mai probabil din lipsă de timp.

Frișca de casă este însă extrem de simplu de preparat acasă, iar gustul final merită tot efortul. De asemenea, frișca 100% naturală rămâne tare mai mult timp, precum o cremă.

Cum se face 100 % natural frișca de casă. N-o să mai cumperi din comerț niciodată

Ingredientul ce mai important este smântâna. Aceasta trebuie să fie duce și de asemenea să aibă cel puțin 30% grăsime. Nu trebuie cumpărată însă smântână pentru gătit, pentru că acesta nu vă va ajuta prea mult la gust, ea fiind recomandată doar pt sosuri.

Înainte de a prepara frișca, trebuie să țineți smântâna în frigider, pentru câteva ore. Frișca se bate cel mai bine într-un bol de sticlă, iar ustensilele pe care le folosiți trebuie să fie uscate.

Cum se face 100 % natural frișca de casă. N-o să mai cumperi din comerț niciodată

De asemenea, înainte de a fi adăugată în bol, smântâna trebuie să fie foarte bine agitată. Se amestecă la viteză mică cu mixerul, iar când se îngroașă se mărește viteza.

În momentul în care frișca se întărește se adaugă zahărul și zahărul vanilat. Nu se folosește în niciun caz zahăr tos pentru că se va înmuia. Este recomandat zahărul pudră.

Cum se face 100 % natural frișca de casă. N-o să mai cumperi din comerț niciodată

Compozițai se amestecă până când frișca devine tare. Nu se bate mai mult decât este cazul pentru că există riscul să se taie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed